понеделник, 20 май 2024
13.9 C
София
НачалоРецептиПостни ястияПрясно зеле на фурна...

Прясно зеле на фурна – сега му е времето!

Вкусно прясно зеле на фурна с добавени домати. Прясното зеле на фурна е изключително популярно в българската кухня, а сега, когато е сезона на зелето е направи хит.

Прясно зеле на фурна

Това вкусно ястие се приготвя бързо и лесно и съчетава свежестта на зелето с аромата и вкуса на подправките и свежестта на доматите. Картофите се ползват за гарнитура по желание.

Необходими продукти

  • 1500 гр. прясно зеле;
  • 300 гр червени домати;
  • 250 гр. картофи;
  • 70 мл олио (растителна мазнина);
  • магданоз;
  • черен пипер;
  • сол (на вкус).

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ивици, поръсва се със сол и се задушава в мазнината.
След като омекне се добавя и червения пипер.
В подходяща тавичка нареждате задушеното зеле, а после ред от доматите нарязани на шайби и поръсени предварително със сол.
Печете в умерена фурна, до сготвяне на зелето с лек загар.

Да ви е сладко!

За гарнитура, ползвате картофите, като ги печете или сварявате, поръсени с магданоз. Така приготвеното ястие може да се направи и от кисело зеле, като подмените доматите с 80-100 гр ориз и поръсите с черен пипер или кимион.

Прясното зеле на фурна е чудесно ястие, което може да бъде приготвено с минимални усилия. Тази рецепта съчетава свежестта и хрупкавостта на зелето с аромата на доматите. Независимо дали я сервирате като предястие или основно ястие, прясното зеле на фурна със сигурност е хит за сезона. Надяваме се, че този лесен начин за приготвяне да ви хареса.

Прегледайте и тази рецепта за пиле със зеле :), както и едно нестандартно предложение за яйца със прясно зеле на фурна.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Помело: ползи и вреди за здравето, полезните свойства на плода и противопоказания

Научете за полезните свойства и възможните опасности за здравето на цитрусовия плод - Помело! Хората на диета често включват цитрусови плодове в диетата си. Един...