Вкусно прясно зеле на фурна с добавени домати. Прясното зеле на фурна е изключително популярно в българската кухня, а сега, когато е сезона на зелето е направи хит.
Прясно зеле на фурна
Необходими продукти
- 1500 гр. прясно зеле
- 300 гр червени домати
- 250 гр. картофи
- 70 мл олио (растителна мазнина)
- магданоз
- черен пипер
- сол (на вкус)
Начин на приготвяне
- Зелето се нарязва на ивици, поръсва се със сол и се задушава в мазнината.
- След като омекне се добавя и червения пипер.
- В подходяща тавичка нареждате задушеното зеле, а после ред от доматите нарязани на шайби и поръсени предварително със сол.
- Печете в умерена фурна, до сготвяне на зелето с лек загар.
Прясното зеле на фурна е чудесно ястие, което може да бъде приготвено с минимални усилия. Тази рецепта съчетава свежестта и хрупкавостта на зелето с аромата на доматите. Независимо дали я сервирате като предястие или основно ястие, прясното зеле на фурна със сигурност е хит за сезона. Надяваме се, че този лесен начин за приготвяне да ви хареса.
Прегледайте и тази рецепта за пиле със зеле :), както и едно нестандартно предложение за яйца със прясно зеле на фурна.