Пукани люти чушки в буркан, с чудна марината за зимата

Чудни пукани люти чушки в буркан, с вкусна марината за зимата и по всяко време. Зимнината от мариновани пукани чушлета от рибки или други дребни чушки идва с редица ползи, които я правят чудесно и практично допълнение, като разядка по време на хранете или преди това към вашия хранителен режим. Накратко, ето няколко предимства на тази чудна зимнина:

  • Поддържа наличието на свежи продукти през зимата, въпреки че са консервирани в буркан с марината. Зимнината от пукани люти чушки ви позволява да запазите вкуса и хранителните стойности на сезонните зеленчуци през зимата, когато те са по-трудни за намиране или са по-скъпи.
  • Изгоден и икономичен вариант за вкусна еко продукция в килера. Процесът на консервиране ви позволява да пестите пари, като се избягват излишни покупки през зимата за стартери или разядка в менюто, наред с друга зимнина, като туршии.
  • Съхранявате на храната за по-дълго време, като удължавате срока на годност, в случая на вашите пукани чушлета, без да се налага да ги изхвърляте поради загуба на свежест, ако ги намерите зимно време.

Пукани люти чушки – изпитана рецепта за чушлета в марината

Когато приготвяте зимнина от люти чушлета, не забравяйте да спазвате хигиенните навици и добри практики при приготовлението и съхранението на зимнината, за да  гарантирате, че тя остане безопасна и годна за консумация.

Има още един плюс от домашно приготвени люти чушки. Както знаете, съдържанието на купешките продукти не винаги отговаря на действителността. Когато приготвяте сами буркани за консервиране, вие имате контрол върху количеството на сол и захар. Така знаете съставките, които добавяте, крайния продукт е по-здравословен от масово произведените консерви и най-важното – вие определяте киселинността и количеството на подправките.

Ето ги и нашата рецепта за мариновани чушлета, пукани на тиган с олио, оцет, чесън и магданоз.

Необходими продукти 

  • люти чушки или рибки;
  • 3 бутилки винен оцет (700мл);
  • 1 ч.ч. олио;
  • 1 кг. захар;
  • 1 с.л. ситна сол;
  • магданоз;
  • чесън.

Приготвяне на пукани люти чушки в марината

пукани люти чушлета

Чушките се „пукат“ на котлона , като за предпочитане е да използвате стар тиган или старо плаке. Слагат се в найлонов плик да се задушат.

После се нареждат плътно в буркани, като между тях се слага от ситно нарязания магданоз и настърган чесън.

пукани люти чушки

От оцета, олиото, захарта и солта кипвате марината. Чушките се заливат с нея докато е още гореща (маринатата стига за 5-6 буркана от 700мл).

марината за пукани люти чушки

Затварят се с капачки докато са топли и обръщате бурканчетата с капачката надолу да се овакумят.

Това беше 🙂 – лесни и бързи пукани люти чушки в буркан за зимата, без варене.

Да ви е сладко!

Виж още една рецепта за пукани люти чушлета в буркан.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано
4 коментари
  1. Това е нашата рецепта, вие може да пробвате по ваш вкус. Чушките нямат определено количество в тази рецепта, тя е по-скоро за маринатата, пробвайте с 3кг. чушки, ако ви остане, приберете я в хладилник за друг път. Хубав ден! 🙂

  2. Здравейте, никъде не сме писали, че количеството на чушлетата е 3кг. Съставките за марината са с подобни пропорции, както са описани по-горе. Ако ви остане от нея си я заделете за друг път, когато правите друга зимнина.

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име