Пухкави палачинки с прясно мляко

За да направите пухкави палачинки с прясно мляко, освен добре познатите продукти, ще ви е нужна и правилната техника. А тя се състои в това да добавите продуктите в определен ред и не всичко наведнъж. Тайната на пухкавите палачинки е в един малък трик, които ще споменем в секцията начин на приготвяне.

Най-лесно е да си вземете готова смес за палачинки, но тя далеч не няма да е същото и ако ще приготвяте домашни палачинки, то по-добре си я направете сами.

Виж още: Палачинки с кисело мляко

Пухкави палачинки с прясно мляко

Ето и продуктите, от които се нуждаете. Не е новина, че ще използваме освен прясно мляко и малко газирана вода. Въпреки това, не само от нея палачинките ще станат пухкави, а и от начина на забъркване на перфектната смес за палачинки.

 Продукти

  • 250 мл прясно мляко;
  • 250 мл газирана вода;
  • 4 яйца;
  • щипка сол;
  • щипка захар;
  • 200-250 грама брашно (или колкото поеме смес с консистенция на гъст сироп);
  • масло за намазване на тигана.

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата в средна по големина купа. Прибавят се към тях млякото, газираната водата, солта, захарта и брашното, но тънкостта тук е да не добавяте цялото мляко с газирана вода и брашно наведнъж, а да ги слагате на малки порции при непрекъснато бъркане с телена бъркалка.

Така няма да се получат мехури пълни с брашно и сместа ще е гладка и хомогенна. Може малко да се разпеним, но при добро смесване, накрая палачинките ще станат пухкави след опичане.

Всичко това се разбърква добре! С помощта на черпак се изсипва една част в предварително загрят тиган на среден огън намазан с масло, и се запича от двете страни до получаване на приятен лек загар на места. Ще видите как палачинките стават пухкави и приятни на вид.

Когато са готови, може да се напълнят със сладко и се навиват на руло. Отгоре се поръсват с пудра захар.

Може да се на пълнят и с настъргано сирене или кашкавал, или и двете.

Да ви е сладко!

Виж още:

Препоръчано