НачалоЛайфстайлПърва среща? Учен споделя...

Първа среща? Учен споделя трик, с който да увеличите шансовете си!

Невроучен споделя трик, който трябва да знаете, за да увеличите шансовете си за успешна среща.

Гледането в лявото око на някого може да помогне за емоционалното свързване, каза д-р Тара Стюарт. Статистически това е най-вероятният фактор за създаване на „връзка с емоционален резонанс“, споделя тя.

Първа среща

Ако срещите често изглеждат като неразрешим пъзел, то тогава не сте сами. Но сега един невролог разкрива ключов трик, който може да ви помогне да създадете успешна връзка още на първа среща и той е съвсем лесен.

Погледнете в лявото око на партньора.

Д-р Тара Стюарт, старши преподавател по поведенчески науки в Масачузетския технологичен институт, използва пример за някой, който гушка бебето си, за да обясни своята логика.

Говорейки в подкаста „The Diary of a CEO“, тя каза на водещия Стивън Бартлет: „Повечето хора са десничари, така че ще държат бебето си в лявата си ръка, така че да могат да използват доминиращата си ръка, за да правят разни неща.

„Това означава, че когато гледате бебето си, дясното ви око гледа лявото им и тогава това взаимодействие от зрителния нерв се задвижва в мозъка. Това влияе на амигдалата, откъдето идват и емоциите и създава този емоционален резонанс, който е част от връзката между майката и бебето.“

Д-р Стюарт, която също е и автор, добавя: „Контактът между дясното и лявото око е най-свързващият зрителен контакт, който можете да имате с някого.

Ако се опитвам да изградя връзка с някого, това е статистически най-вероятният начин за да увеличите шанса си за успешна връзка.

Това са неща, които създават по-високи нива на свързващия хормон окситоцин, така че е по-вероятно да намалите бдителността си, да се доверите на човека, да поемете риск.

Често наричан „хормон на любовта“, окситоцинът помага за регулирането на емоционалните реакции и се произвежда в частта на хипоталамуса на мозъка. В последствие се секретира в кръвния поток от хипофизната жлеза.

Проучванията също така показват, че окситоцинът може да има и анксиолитични свойства, което означава, че може да помогне за намаляване на тревожността.

Други съвети за създаване на по-силни емоционална връзка включват „подходящо физическо взаимодействие“, като ръкостискания, целувки или прегръдки, отбеляза д-р Стюарт.

Лекото ръкостискане, може би прегръдка, може би целувка по бузата, в зависимост от ситуацията, в която се намирате в добро начало. би било удачно. Колкото повече от това физическо докосване получите, толкова по-добре, споделя тя.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за 17 април 2024: Лош ден за Везни, Телците търсят съвет

Разберете какво вещаят звездите за вас на 17.04.2024, на какво да обърнете внимание и от какво да се предпазите. Дневен хороскоп за 17 април 2024 Овен Днес...

Козуначени кифли