Едно от по-интересните предложения за закуска е пържени банички на тиган с пълнеж от сирене и яйца, които се получават с хрупкава коричка отвън, а вътре пухкави и меки. Добър апетит!
Приготвя се лесно дори и от начинаещи готвачи, така че няма какво да му мислите. Запретвайте ръкави и за час ще имате перфектните банички, които да сервирате за закуска.
Пържени банички
Ето и какво ще ви трябва от продуктите.
- 4 яйца
- 220 гр сирене
- 180-200 мл хладка вода
- една щипка сол
- брашно (колкото да замесите меко тесто)
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Приготвяне на тестото: В голяма купа смесете водата, 2 яйца и щипка сол. Постепенно добавяйте брашно, като замесите меко и еластично тесто, което не лепне по ръцете и го Оставете да си почине за 10-тина минути.
Оформяне на топки: След като тестото си е починало, го разделете на 4 равни топки. Всяка топка се разточва на малка питка с диаметър около 15 см, която намажете със съвсем малко олио и ги нареждате една върху друга. Разточете ги заедно на една тънка кора с диаметър около 40 см.
Приготвяне на пълнежа и пълнене: В отделна купа натрошете сиренето и го смесете с останалите 2 яйца. Разбъркайте добре, докато получите хомогенна смес. Разпределете сиренето с яйцата равномерно върху разточената кора и я навийте руло.
Оформяне на колелцата: Нарежете рулото на малки парчета с дебелина 2 см, като притиснете леко с пръсти за да запечатате пълнежа вътре.
Разточване и пържене: Всяко колелце леко разточете до плоска форма. Загрейте повече мазнина в дълбок тиган на среден огън и изпържете всяко парче до златисто от двете страни. Извадете готовите пържени банички и ги сложете на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Поднесете докато осе още топли топли с кисело мляко.
Тази рецепта за пържени банички на тиган е лесна и бърза, но най-важното – получават се много вкусни и хрупкави банички. Струва си да се опита!
Приятен апетит!
Виж още:
Снимка: stock.adobe.com