Пържено пилешко филе с уникално вкусен сос. Испанската кухня носи в себе си богатство от аромати, текстури и вкусове, които привличат и вдъхновяват хората по цял свят. Днес ще ви представим една прекрасна рецепта за пържено пилешко филе по испански, която ще ви отведе в свят, изпълнен със средиземноморски вкусове и изисканост.
Пържено пилешко филе – рецепта
Тази рецепта съчетава пилешко месо с пикантни подправки и свежи съставки, за да създаде вкусове, която няма да забравите. Готови ли сте да се потопите в кулинарното изкуство на Испания? Нека започнем със запомняща се рецепта за пържено филе от пиле с испанска нотка.
Необходими продукти
- 700-800 гр. пилешко месо от филе (може и цяло);
- 4 скилидки чесън;
- 120 гр. шунка;
- 1 кг. домати;
- 1 глава кромид лук;
- 2-4 люти чушки;
- 1/2 ч.л. захар;
- сол и черен пипер на вкус
- растителна мазнина.
Как се прави пържено филе от пиле
Запържете до зачервяване 3 скилиди чесън в в 1 чаша зехтин. В същата мазнина запържете шунката, която предварително е нарязана на парченца (лентички или кубчета) и една глава лук на ситно.
Обелвате, нарязвате (на четвъртинки) и добавяте доматите към шунката и лука.
Когато водата изври, прибавяме малко люти чушки, нарязани на парченца, и малко захар.
Изчиствате и нарязвате на големи парчета две средно големи пилета. Осоляваме ги и подправяме с малко черен пипер.
Загрявате няколко супени лъжици зехтин и пържете в него парчетата от пилетата. Извадете ги, когато са готови, отцедете от мазнината и ги пуснете да врят няколко минути във вече приготвения сос.
Да ви е сладко!
Този метод за направа на пържено пилешко пиле от филе по испанска рецепта съчетава точните вкусове, за да създаде истинско кулинарно изживяване. Може да кажем, че този пикантно и ароматно ястие носи в себе си част от културното богатство на Испания и може да бъде приготвен по всяко едно време.
На вашето внимание представяме още една рецепта за един класически стрийт фууд, а именно пиле, пържено по американска рецепта.
Виж още: Пилешко месо с ориз на фурна