Пъстърва на фурна: как да я приготвим вкусна и сочна

Ще научите как да приготвите вкусна и сочна пъстърва на фурна с лимон и подправки. Това е лесна и изпитана рецепта за печене във фурната у дома.

Искате ли да зарадвате себе си и семейството си с вкусна вечеря, но нямате достатъчно време за дълги приготовления? Пъстървата, изпечена на фурна, ще бъде вашето спасение! Това ястие е не само вкусно и сочно, но и много лесно за приготвяне. Дори начинаеща домакиня може да се справи и днес ще ви помогнем с това.

Рецепта за пъстърва на фурна

Необходими продукти и подправки са както следва и за разчетени за 1кг пъстърва.

  • 1 кг пъстърва (цяла или пържоли);
  • 1 лимон;
  • с.л. зехтин;
  • сол, и черен пипер на вкус;
  • подправки за риба (по желание).

Пъстърва на фурна стъпка по стъпка

Стъпка 1: Подготовка на рибата

Ако използвате цяла пъстърва, премахнете люспите, изкормете и отстранете хрилете. Изплакнете добре под течаща вода и подсушете с хартиени кърпи.

Стъпка 2: Мариноване

Следва да мариноване пъстървата по следния начин: Натрийте рибата със сол, черен пипер и подправки. Поръсете с лимонов сок и оставете да се маринова за 15-20 минути.

Стъпка 3: Печене

Загрейте фурната на 180°. Поставете рибата върху лист за печене. Наредете отгоре няколко резенчета лимон. Завийте рибата в плик (за цели риби) или просто покрийте фолио за печене. Печете за 20-30 минути (времето ще зависи от размера на рибата).

Готовата пъстърва внимателно се прехвърля в чиния. Може да гарнирайте с билки, пресни зеленчуци или резени лимон. Сервирайте с любимата си гарнитура, като картофена салата или сос.

Да ви е сладко!

Разгледайте и другите ни предложения за вкусно сготвена риба:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име