НачалоХороскоп за днес и утреКога ще започне ретрограден...

Кога ще започне ретрограден Меркурий през 2024 година?

Три пъти ще наблюдаваме ретрограден Меркурий за 2024 година. А кои са датите, разберете малко по-надолу в статията. Никое астрологично събитие не предизвиква толкова безпокойство, колкото ретроградните планети. Въпреки че Меркурий получава по-голямата част от вниманието, той далеч не е единственото небесно тяло, което ще направи ретрограден ход тази година. Разберете кои ретро планети могат да бъдат опасни и кои области от живота ни ще бъдат изложени на риск.

Кои са ретроградните планети

Тъй като Меркурий е най-бързо движещата се планета и най-близкото астрологично значимо небесно тяло до Слънцето, усещаме неговите вибрации по-силно. В същото време всички планети стават ретроградни в един или друг момент, така че явлението само по себе си не е уникално.

Иначе казано, всички небесни тела наблюдавани от Земята се движат през зодиака в две посоки: директна и ретроградна (обратна). Директното движение е нормалният ход на планетата по тяхната обичайна траектория. След като е изминала целия път, тя преминава в ретроградно състояние и сега се движи в обратната посока.

От астрологична гледна точка през този период свойствата на планетата се изкривяват. Има голяма вероятност това да повлияе на личностните черти и сферите на дейност живота, за които те отговарят според хороскопа. Можете да разберете по-подробно как ще ви се отрази това през 2024 г. от планетарния календар.

Ретрограден Меркурий през 2024 г

Когато Меркурий, планетата, отговорна за събирането на информация, знания, мислене, комуникация и интелигентност, тръгне в ретроградно движение, очаквайте забавяне на изпълнението на транзакции, проблеми с комуникацията, транспорта и смущения в технологичните процеси.

За щастие, това не трае дълго. Това се случва 3-4 пъти годишно и продължават около три седмици. Този период на хаос е време за саморефлексия, изследване на собственото „Аз“, преразглеждане на целите и задачите, въз основа на къщата в наталната карта, през която Меркурий прави ретро транзит.

Меркурий ще стане ретрограден три пъти през 2024 г. и всеки път ще премине през ориентирани към действие огнени знаци поне за част от своето пътуване. Планетата ще ви насърчи да изясните проектите и плановете, като се фокусирате върху вътрешните си стремежи и интуиция.

Датите на ретрограден Меркурий през 2024 г.:

  • 1 до 25 април в Овен;
  • 4 август до 28 август в Дева и Лъв;
  • 25 ноември до 15 декември в Стрелец.

Кои планети са ретроградни в момента?

В момента Уран е единствената ретроградна планета. Уран започна своето ретроградно движение на 28 август и ще следва ретроградно движение в Телец до 27 януари 2024 г. Това е период, в който на всички ни се дава възможност да преосмислим своите цели, мечти и стремежи, да предизвикаме или, напротив, да променим курса и да изберем различен подход.

Трябва да действате малко по-различно, да търсите нетрадиционни начини за постигане на целта си. Ако не успеете да постигнете целта си до края на януари, това е знак, че трябва да промените посоката – изразходвате твърде много енергия за това, което е извън вашите възможности.

предишна статия
следваща статия
Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...