Тези лесни и пухкави американски палачинки са само с 7 съставки и много малко време за подготовка, а в замяна получавате щедри и идеално кръгли палачинки с минимални усилия. Тази рецепта за палачинки по американски метод е една от най-добрите и бързи варианти за закуска за цялото семейство.
Американски палачинки с прясно мляко
Приготвят се изключително бързо и лесно, само с няколко основни съставки, които всеки има под ръка – яйце, прясно мляко, брашно, захар, бакпулвер и сол. Стават перфектни всеки път, с помощта на малка кръгла форма (метален ринг).
Продукти и съставки за американски палачинки
Имате нужда само от няколко основни съставки, за да се случи магията и да направите красиви и идеално кръгли палачинки. Вероятно вече имате всички тези съставки в кухнята си.
- Брашно тип 450 или 500 – Използвайте подобно брашно за по-добър ефект.
- Бакпулвер – вид набухвател, който ще направи палачинките по-пухкави.
- Захар – тук се използва най-вече като подсладител в палачинките, а също така участва и в текстурата. Ако по здравословни причини трябва да пропуснете захарта в рецептата, просто го направите.
- Сол – солта е не само подобрител на вкуса, но също така влияе върху текстурата на вашите палачинки.
- Мляко – препоръчва се използването на пълномаслено мляко или поне 2% за най-добри резултати.
- Разтопено масло (или олио) – Винаги използвате разтопено несолено масло когато имате възможност. Придава по-фин вкус. Може също да използвате олио, неутрално на вкус, вместо разтопено масло;
- Яйце – яйцето прави вашите палачинки меки и крехки. За по-пухкави палачинки използвайте яйце със стайна температура
Как се правят перфектните американски палачинки
За да направите идеално кръгли и пухкавите палачинки следвайте стъпкуите по-дол.
Смесете всички сухи съставки в купа. Разбийте мокрите съставки в отделна купа, след това добавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте и разбъркайте, докато се смесят (не прекалявайте).
Тайната е да оставите сместа да престои няколко минути. Това ще позволи на бакпулвера да се активира и да направи палачинките ви пухкави.
Загрейте олио или маслото в тиган и след като се загрее, пуснете две – три големи супени лъжици от сметта в метален ринг, като внимавате палачинките да не се разтекат под него.
Печете няколко минути, докато стане пухкава. Обърнете и печете и от другата страна за още малко. Това е, вече имате перфектни американски палачинки за отрицателно време!
Пухкави мекици с кисело мляко и сода – топят се като памук в устата
Да ви е сладко!
Виж още няколко предложения за закуска: бързи мекици с мая без втасване, както и турско тесто за мекици с газирана вода.