Рецепта за пилешка супа със застройка – вкусна, ароматна и сгряваща. Много от вас сигурно са я правили, но никога не късно да изпробвате и един малко по-различен но превъзходен вариант с продуктите и съставките по-долу. Ето защо, днес сме ви приготвили перфектната рецепта за една разкоша пилешка супа.
Рецепта за пилешка супа
През зимните месеци тя е чудесно предложение за обяд, вечеря или пък предястие, което да предложите на приятели и близки. Не забравяйте обаче, че от голямо значение, за по-добър краен резултат е препоръчително да ползвате качествени продукти.
Продукти и съставки за супата от пилешко месо
- 500 гр. пилешки гърди;
- 3 средно големи картофа;
- 1 глава лук;
- 2 средни моркова;
- 100 гр. корен целина;
- 50 гр. пащърнак;
- магданоз;
- фиде;
- 30 мл. олио (или друга растителна мазнина);
- черен пипер;
- сол;
Застройка за пилешка супа
- 2 жълтъка;
- 100 мл. сметана;
- 1 с.л. кисело мляко;
- 1 с.л. брашно.
Начин на приготвяне
В тенджера сложете подсолена вода и почистеното и измито месо, и го сварете до готовност. Прецедете бульона и го сложете в тенджера на котлона (ако е малко, добавете вода).
Прибавете нарязаните предварително лук, моркови, целина и пащърнак и гответе докато морковите омекнат. Прибавете предварително накъсаното, пилешко месо, растителна мазнина и ситно нарязаните картофи.
Добавете и солта и гответе до готовност на картофите. След това добавете фидето, магданоза и черния пипер и гответе докато фидето омекне. Свалете супата от огъня и подгответе застройката, като в купа смесите брашното, жълтъците, киселото мляко и сметаната и разбиете добре с телена бъркалка.
С черпак извадете от бульона на супата и прибавете в застройката да се уеднакви температурата. След това, с непрекъснато разбъркване, прибавете застройката към готовата пилешка супа. Връщате на котлона за още 3-4 мин, след което отнемате. Поднесете пилешката супа с топъл домашен хляб или крутони.
Да ви е сладко!
Ако нашето предложение за пилешка супа ви е харесало, вижте и другите ни предложения турски вариант за супа с пилешко и цяло пиле върху сол, печено на фурна.