Тази рецепта за пилешки дробчета по селски на фурна, е максимално изчистена и опростена с цел да приготвите бързо и лесно, но в същото време вкусно това ястие, като възможността за грешка е сведена до нула. Просто няма какво да объркате, подготовката е по-малко от 10-15 минути и е подходяща дори за съвсем начинаещи в кухнята.
Рецепта за пилешки дробчета по селски на фурна
Компонентите са два, дробчета и лук, останалото е само подправки и растителна мазнина. Изключително опростена рецепта, но ще получите, меки и чудени на вкус дробчета, за по-малко от час.
- 1 кг. пилешки дробчета;
- 3 глави кромид лук;
- чубрица;
- 80 мл. растителна мазнина;
- сол.
Начин на приготвяне
Почистете и измийте пилешките дробчета, и ги сложете в подходяща тавичка. Нарежете лука на полумесеци и го сложете при дробчетата. Подправете ги с чубрица и сол, прибавете мазнината и разбъркайте добре. Добавете една чаена чаша вода.
Печете ястието около 40 минути до готовност. Поднесете пилешките дробчета по селски топли със свежа зелена салата.
Да ви е сладко!
Ако нашата рецепта за пилешки дробчета по селски на фурна ви е харесала, прегледайте и другите ни предложения за картофи по смолянски и мусака по румънски.
Ползи за здравето на пилешки черен дроб
- утроява дневната ви стойност на витамин B12, който поддържа червените кръвни клетки и забавя анемията;
- наситен с витамин А под формата на ретинол, който подпомага доброто зрение;
- съдържа фолиева киселина, която насърчава плодовитостта и предпазва развиващото се бебе;
- пълен с рибофлавин, който поддържа здравите тъкани;
- обогатен със селен, който поддържа щитовидната жлеза;
- подпомага цялостната имунна система;
- съдържа ниацин, който предпазва от болестта пелагра;
- високо съдържание на протеини, което насърчава здрава коса, кожа и нокти;
- високо съдържание на фосфор, което помага за поддържане на зъбите и костите здрави.
Виж още: Пилешко месо с ориз на фурна