Рецепта за страшно вкусна френска селска супа

Тази френска селска супа е лесна и бърза за приготвяне, която ще ви напомни за спокойния селски живот, където няма да срещнете забързани хора и винаги може да си поприказвате на спокойствие с някой, не защото живота е спрял, а защото е по-лежерен и по-спокоен. Тази супа е по-известна като вид провансалска супа, типична за района Прованс в югоизточна Франция.

Продукти за френска селска супа

Ето какви продукти ще ви трябват за супата, като е почти задължително да се снабдите с провансалска смес от подправки, която ще добави специфичния вкус за тази френска селска супа, заедно с естрагона и кервиза.

  • 3 големи картофа;
  • 3 големи домата;
  • 2 глави лук;
  • 2 скилидка чесън;
  • 2 с.л. зехтин;
  • хладка вода;
  • препечени филийки;
  • смлян черен пипер;
  • едра сол;
  • 2 с.л. провансалска смес (готова подправка);
  • магданоз;
  • естрагон;
  • кервиз.

Как да приготвите

Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. Измийте добре доматите и ги бланширате за половин минута в предварително кипнала вода. След като се охладят ги обелвате и премахвате семките по желание.

Премествате картофите и домати в тенджерка, подправяте със сол и черен пипер на вкус, добавяте хладка вода и кипвате всичко това да заври. Когато кипне, намалете огъня и ги оставете да къкрят за 40-50 минути.

През това време, загрявате 2 с.л. зехтин на слаб огън и добавяте предварително нарязания на ситно лук. Запържвате лука за около 15 минутки, като внимавате да не го изгорите. Когато добие златист цвят, добавяте 250 мл. от водата в която са къкрили доматите и картофите и връщате на котлона за 15 минутки на слаб огън.

Отнемате картофите и доматите от котлона, отцеждате ги и ги пасирате в блендер или с пасатор, като малко по малко добавяте от течността, в която са врели. Може да подправите на вкус отново със сол и прясно смлян черен пипер.

За препечения хляб, може да използвате кръгчета от препечена франзела или препечени филийки разрязани на две. Обелвате скилидката чесън и натърквате препечения хляб с нея, като предварително я разрежете наполовина.

Поставяте филийките на дъното на подходяща купичка и ги залейте с вече готовата супа. Гарнирайте с естрагон, кервиз и магданоз и поднасяте докато е още топла.

Вече знаете как да направите вкусна френска селска супа по провансалски.

Да ви е сладко!

Прегледайте и другото ни предложение за вкусна пилешка супа.

Застройка за пилешка супа

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име