Рецепта за салата Обжорка. Ако не сте яли тази салата, вероятно и не знаете какво точно съдържа. А, ако отслабването не ви е приоритет, то тогава едва ли има толкова голямо значение. Сбогом диета, сбогом тънка талия 🙂 Това обилно и много вкусно ястие е може би най-често приготвяното блюдо от едно време по столовете за обществено хранене в някогашния СССР. А самата дума Обжорка в превод от руски език означава лакомник.
Салата „Обжорка“
За да направите тази лакома салата, при която не броите калории, ще ви ви трябват само четири основни съставки и цялото семейство ще бъде нахранено поне за обяд или вечеря.
Необходими продукти
- 4 бр. пилешко филе;
- 2-3 моркова;
- 2 глави лук;
- 8 кисели краставици
- 8 супени лъжици майонеза.
Начин на приготвяне
Първо сварете пилешкото филе в леко подсолена вода. След го отделете настрaна за да се охлади.
Докато пилето се вари, нарежете лука на ситно. Загрейте тиган с малко олио и запържете лука, но не много, просто за да поомекне малко. Отделете го в настрана в чинийка.
След това настържете морковите на едро ренде и нарежете на ситно киселите краставички.
Когато пилешкото месо се е охладило го нарежете на малки кубчета и го прехвърлете в купа. Добавете към него запържения лук, морковите и краставичките. Подправете с майонеза и разбъркайте добре.
По желание може да гарнирате с билки по ваш вкус.
Да ви е сладко!
Това е лесна, но много вкусна салата, която се приготвя изключително бързо. Ястието ще бъде по-вкусно, ако го оставите да престои няколко часа. А за тези, които не броят всяка калория е задължително да я пробват. Много наподобява руската салата, но все пак е такава.
Виж още: Домашна руска салата