Рецепта за свински гърди със зелен фасул – една наистина чудесна комбинация, ако успеете да намерите крехко свинско месо от гръдната част. В съчетание със зеления фасул и подправки ястието се получава превъзходно на вкус. Пробвайте тази рвецепта и няма да сгрешите.
Виж още: Свинско с ориз на фурна
Свински гърди със зелен фасул
Зеленчуците в тази рецепта ще играят ролята на канапе за свинските гърди, така че ще се обработват отделно от месото. За да приготвите тази рецепта по това време, разбира се еняй-вероятно ще трябва да ползвате замразен фасул, но дори и така, неговите вкусови качества и витамини няма да изчезнат нацяло предвид, леката топлинна обработка, която ще премине.
Необходими продукти
- 700 гр. свински гърди;
- 500 гр. зелен фасул;
- 2 бр. моркови;
- 1 глава салатен лук;
- 5-6 скилидки чесън;
- 3 с.л. зехтин;
- 2 с.л. балсамов оцет;
- 1 с.л. сусам;
- магданоз;
- сол.
Как се правят свиннски гърди със зелен фасул
Нарежете свинските гтрди на подходящи порции, изплакнете месото със студена вода, подсушете и го запечатайте, от всяка страна за около 4-5 минутина тефлонов тиган с малко мазнина.
Прехвърлете ги в намазнена тавичка, добавете малко топла вода и досгответе във фурната на 180 градуса.
Почистете зеления фасул, ако е пресен и го бланширайте го за 5-6 минути. Настържете морковите на средно ренде, нарежете лука на четвъртина и после на филийки. Наситнете магданоза, настържете чесъна и овкусете със сол на вкус, зехтин и балсамико. По желание може да поръсите със сусам.
Сервирайте готовите свински гърди с канапе от зеленчуците, които сте приготвили по-рано. Може да добавите зеленина, като магданоз или босилек.
Да ви е сладко!
Тази рецепта за свински гърди със зелен фасул е наистина лесна за приготвяне и отнема не повече от 1 час и 20 минути опт началото до края..
Разгледайте и другите ни предложения със свинско месо: