НачалоЯстия с месоСвинско месоСвински ребра на фурна...

Свински ребра на фурна с кисело зеле

Лесна и бърза рецепта за свински ребра на фурна с кисело зеле. Наближава Ивановден, един от най-празнуваните именни дни с над 300 000 именници в България. В деня на празника обикновено се слагат на трапезата традиционни български ястия, най-често сред които са капама, месо с кисело зеле, кървавица, празнична погача и др.

Свински ребра на фурна с кисело зеле

Днес ще представим вариант на свински ребърца с кисело зеле, печени на фурна. Ястието е изключително подходящо, както за празника, така и за зимния сезон.

Продукти и съставки

  • 1300гр свински ребра;
  • около 1кг кисело зеле;
  • 1 с.л. растителна мазнина (олио);
  • 2 стръка праз;
  • черен пипер;
  • сол на вкус;

За маринатата

  • 20 гр червен пипер;
  • 3 скилидки чесън;
  • 5-10 гр черен пипер;
  • 30 мл. твърд алкохол (водка или ракия);
  • чубрица;
  • щипка кимион;
  • сол на вкус.

Как да направите вкусни свински ребра на фурна с кисело зеле

Свински ребра на фурна с кисело зеле

Нарязвате на порции свинските ребра. Първо приготвянето марината от съставките за нея по-горе. Чесъна е добре да бъде настърган и премесен със солта, алкохола, кимиона, чубрицата и малко вода (10-20 мл). Колкото повече престоят ребрата в марината, по-добре, но всичко зависи от времето с което разполагате, като поне има дайте 30 минути за да поемат от съставките.

Нарязвате лукът на дребно и задушавате  в предварително загрята мазнина. Разбърквате добре, след което добавяте нарязаното на ситно кисело зеле и червения пипер.

В подходяща дълбока тава или гювеч, нареждате най-отдолу половината от киселото зеле. Разпределяте вече маринованите свински ребра и завършвате последния ред с останалото кисело зеле (реди се подобно на капама).

Ако прецените, може да долеете малко вода и печете във фурна на 180 градуса за около 2.5 часа.

Да ви е сладко, а на именниците – Честито!

Надяваме се и вашето ястие от свински ребърца да се е получило. Разгледайте и други ни рецепти за:

Свинско месо с кисело зеле

Свински джолан на фурна

Красива празнична памук погача, стъпка по стъпка

Любопитно: Защо кихаме когато сме болни или се запролетява?

Сладко изкушение: Фунийки с яйчен крем от едно време

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...