НачалоРецептиСвинско в сладко-кисел сос

Свинско в сладко-кисел сос

Свинско в сладко-кисел сос – Това е едно от любимите ни китайски ястия, което може да приготвяне у дома. Съвършената комбинация от сладко и кисело. Като използвате два различни оцета вместо само един, вие получавате комплексен вкус, който се комбинира със сладостта на захарта и кетчупа. Соевият сос му придава пикантна нотка, от която се нуждае, за да балансира всичко.

Може да персонализирате това ястие по ваш вкус, което го прави абсолютно перфектно. Вкусно е и няма да стои тежко в стомаха ви, както някои други ястия. Опитайте това свинско в сладко-кисел сос и няма да останете разочаровани!

Продукти за свинско в сладко-кисел сос по китайски

Вероятно повечето от тези съставки вече имате под ръка.

Растителна мазнина: Това е мазнината, което ще използвате за пържене, така че ако имате рапично масло, заложете на него, ако не използвайте обикновено олио.

Свинско месо: Крехко свинско филе, нарязано на малки парчета (може да използвате още плешка или заден бут).

Сол и черен пипер: По ваш вкус.

Царевично нишесте: Използва се за покритие на свинското, за да направите хубава коричка.

Червени чушки: Нарежете чушките на парчета от по 2 см.

Зелена чушка: Нарежете на кубчета със същия размер.

Лук: Нарежете на такава големина, че да се сготви заедно с чушката

Парчета ананас: Използвайте една кутия ананас (440 гр) изцедена от сока.

За сладко-киселия сос

Захар: Това осигурява сладостта на соса, може да ползвате бяла захар.

Кетчуп: Кетчупът също добавя сладост и малко киселинност.

Бял оцет: Белият оцет има интензивния кисел вкус, който искаме да получим за соса.

Ябълков оцет: Ябълковият оцет е с по-мек кисел вкус, така че не прекалявайте с него

Соев сос: Класическа подправка за сладко и кисело, използвайте такъв с ниско съдържание на сол.

Царевично нишесте: Ще помогне за сгъстяване на соса.

Сусамово семе и зелен лук: Те не са задължителни, но са перфектни за гарнировка.

Как се прави свинско в сладко-кисел сос

По-горните съставки се комбинират по най-невероятния начин, за да създадат вкусно ястие, което семейството ви ще иска отново и отново.

В голям тиган добавете растителната мазнина и го загрейте до 350 градуса. Посолете и поръсете с черен пипер свинското месо и поръсете с царевичното нишесте, за да се покрие напълно всяко едно парче.

Добавете свинското към сгорещената мазнина и гответе до златист и хрупкав вид на месото за няколко минути. Извадете и оставете настрана в чиния.

В голям тиган добавете зехтина, чушката и лука и задушете, докато омекнат. Отделно от това, в малка купа разбийте захарта, кетчупа, оцета, соевия сос, солта и царевичното нишесте.

Добавете свинското месо и ананаса обратно в тигана, заедно с чушките и изсипете соса отгоре. Оставете да къкри, докато месото си поеме добре от всички съставки за няколко минути и отнемете.

Гарнирайте със сусам и зелен лук. А по-долу вижте точните количества на продуктите и съставките, необходими за 4 порции.

Пълен списък на продуктите

  • олио за пържене;
  • килограм свинско филе , нарязано на парчета от 2 до 3 см;
  • сол и черен пипер;
  • 1/2 чаша царевично нишесте;
  • 1 червена чушка;
  • 1 зелена чушка;
  • 1 глава лук;
  • 1 кутия ананас (400гр);

За сладко-киселия сос

  • 2/3 ч.ч чаша бяла захар;
  • 4 супени лъжици кетчуп;
  • 1/4 чаша бял оцет;
  • 1/4 чаша ябълков оцет;
  • 1 супена лъжица соев сос;
  • 1 супена лъжица царевично нишесте;
  • сусам и зелен лук.

Надяваме се да сте успели да се справите с приготвянето на това свинско в сладко-кисел сос, което макар с малко повече продукти, съвсем не е сложно за изпълнение.

А ето и още една класика от китайската кухня: Пиле в сладко кисел сос.

Успех!

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име