Рецепта за свинско месо с патладжани в гювеч, която става също толкова добре и на фурна, за тези които обичат леко запечените ястия.
Виж още: Свинско с ориз на фурна
Рецепта за свинско месо с патладжани в гювеч
- 500 гр. свинско месо от плешка или врат;
- 2 бр. средно големи патладжана;
- 120 гр. бекон;
- 4-5 стръка зелен лук;
- 1 бр. червена чушка;
- 1 бр. морков;
- 5-6 бр. средно големи печурки;
- 40 гр. масло;
- 2 с.л. галета;
- магданоз;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне
Измийте, обелете и нарежете на филийки патладжаните, посолете ги и ги оставете за половин час, измийте отново и ги оставете настрани. Смелете свинското месо, нарежете на ситно лука, моркова, гъбите и чушката, подправете всичко със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз и объркайте добре.
Намажете гювеча хубаво с масло, поръсете с галета, сложете картофеното пюре и го разпределете равномерно, след това смляното месо със зеленчуците, филийките патладжан и свинският бекон най-отгоре. Поръсете отново с галета. Печете на умерена фурна около 180 градуса до готовност.
Ястието може да се сготви по същия начин и в малки гювечета.
Да ви е сладко!
Ако нашата рецепта за свинско с патладжани в гювеч ви е харесала, вижте и другите ни предложения: