НачалоЯстия с месоСвинско месоСвинско месо с патладжани...

Свинско месо с патладжани в гювеч

Рецепта за свинско месо с патладжани в гювеч, която става също толкова добре и на фурна, за тези които обичат леко запечените ястия.

Рецепта за свинско месо с патладжани в гювеч

  • 500 гр. свинско месо от плешка или врат;
  • 2 бр.средно големи патладжана;
  • 120 гр. бекон;
  • 4-5 стръка зелен лук;
  • 1 бр. червена чушка;
  • 1 бр. морков;
  • 5-6 бр. средно големи печурки;
  • 40 гр. масло;
  • 2 с.л. галета;
  • магданоз;
  • черен пипер;
  • сол.

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и нарежете на филийки патладжаните, посолете ги и ги оставете за половин час, измийте отново и ги оставете настрани. Смелете свинското месо, нарежете на ситно лука, моркова, гъбите и чушката, подправете всичко със сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз и объркайте добре.

Намажете гювеча хубаво с масло, поръсете  с галета, сложете картофеното пюре и го разпределете равномерно, след това смляното месо със зеленчуците, филийките патладжан и свинският бекон най-отгоре. Поръсете отново с галета. Печете на умерена фурна около 180 градуса до готовност.

Ястието може да се сготви по същия начин и в малки гювечета.

Да ви е сладко!

Ако нашата рецепта за свинско с патладжани в гювеч ви е харесала, вижте и другите ни предложения:с

Свински сладък кокал с кисело зеле

Гювеч от патладжани и домати

Пилешка супа

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име