НачалоРецептиЯстия с месоСвинско с кисело зеле...

Свинско с кисело зеле и ориз – класическа рецепта

Рецептата днес – свинско с кисело зеле и ориз, ароматно, сочно и невероятно вкусно типично българско ястие. Готвено от нашите баби и майки, а сега и от нас това ястие присъства ежегодно през зимните месеци на нашата трапеза.

За тази рецепта е хубаво да и подберете качествени продукти за да може крайният резултат да е впечатляващо свинско със зеле и ориз.

Свинско с кисело зеле и ориз

Изберете качествено свинско месо и добре приготвено кисело зеле, за да може да се насладите на всяка хапка от това ястие. Всички сме опитвали свинско с кисело зеле и ориз, но днес  сме ви приготвили една изпитана от нас рецепта, с която гарантираме че ще останете изключително доволни от крайния резултат.

Продукти за свинското с ориз и кисело зеле

  • 700-800 гр. свински ребра;
  • 1 средно голямо кисело зеле;
  • ориз;
  • червен пипер;
  • крива мерудия;
  • олио.

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре свинските ребра. Сложете мазнина в подходяща тенджера и запържете ребрата до получаването на златист цвят. В същата мазнина сложете половината от предварително нарязаното зеле, върху него наредете запържените свински ребра и отгоре сложете и останалото зеле. Долейте в тенджерата 50 на 50 зелева чорба и вода и оставете да къкри на умерен огън.

Когато месото е почти готово, поръсете с шепа ориз и разбъркайте, като внимавате да не прекалите с него, трябва да го има, но не и да преобладава, все пак основните ни герои са свинското и зелето :).

Ако има нужда от още вода, долейте. Когато ориза започне да омеква, отдръпнете от котлона ястието. В тиган запържете червен пипер в растителна мазнина и го прибавете към ястието заедно и с кривата мерудия.

Разбъркайте добре и прехвърлете в тавичка. Печете свинското с зеле и ориз на 180 градуса до готовност (добре е да остане на мазнинка). Поднесете с чаша качествено червено вино.

Да ви е сладко!

Ако нашето предложение за свинско с кисело зеле и ориз ви е харесало, вижте и други местни рецепти с главен герой, свинско меси, като свински винен кебап и попска яхния със свинско месо.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Класически бял сос – 5 варианта за универсален сос за чушки, кюфтета и др.

Класическия бял сос е най-често комбинация от масло, брашно и мляко, които смесени заедно с различни подправки образуват кремообразна текстура, подходяща за най-различни ястия....