Сироп от вишни без варене

В тази статия: приготвяне на сироп от вишни без варене. По този начин ценните хранителни вещества в плода се запазват в по-голям процент, а сиропът става чудесна напитка в летните жеги.

Защо ви е да купувате сокове и напитки, когато може да си приготвите сами такива и то лесно в домашни условия? Този сироп от вишни се приготвя по студения начин или иначе казано без варене.

Сироп от вишни

Приготвеният сироп без варене има предимството, че се запазват цветът и ароматът на плодовете и се избягва захаросването на сиропа. При приготвяне на сироп чрез изваряване част от ароматните вещества излитат, а цветът по-малко или повече се променя. Не са редки случаите и на карамелизиране на захарта.

Необходимите продукти са както следва:

  • вишни;
  • захар;
  • винена киселина.

Начин на приготвяне на вишновия сироп

Полученият чрез пресоване или по друг начин сок от здрави и добре измити плодове се прецежда през цедка и марля, прибавят му се винена или лимонена киселина и захар, а съотношението е както следва: на 350 гр сок се добавят 650 гр захар и 5 гр винена или лимонена киселина.

Сокът се бърка до пълно разтваряне на захарта и киселината. След разтваряне на захарта сиропът се прецежда през цедка и няколко пласта марля или тензух и се насипва в добре измити и сухи бутилки.

Бутилките се напълват до шийката, затварят се с капачки и се запечатват. Може и да ползвате парафин за допълнително запечатване.

Парафинирането става, като гърлото на бутилката се потапя в разтопен парафин.

Други рецепти за сиропи и сладка:

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за утре, 23 юни 2024: Лъвът заслужено почива, Овена да внимава какво говори

Разберете какво вещаят звездите по зодии за деня, на какво да обърнете внимание и от какво да се предпазите. Хороскоп за 23 юни 2024 Овен Днес рискувате...