Лесно сладко от белени смокини за зимнина по изпитана рецепта. Смокините са от тези плодове, които са известни на хората в продължение на хилядолетия. Те са не само вкусни, но и богати на хранителни вещества.
Днес ще разгледаме един малко по-различен начин за правене на тази зимнина, а именно сладко от белени смокини по една наистина лесна рецепта. Това лакомство е не само вкусно, но също така и предоставя редица ползи за здравето.
Сладко от белени смокини
Сладкото от смокини е традиционна зимнина за много кухни по света, особено в средиземноморските региони. То се приготвя разбира се чрез варене на захар и смокини, но в тази рецепта те са обелени.
Този процес позволява смокините да запазят своя вкус и аромат, като същевременно се създава сладък и наситен вкус, без люспата на смокинята.
Необходими продукти за сладкото от смокини
Смокините е добре да бъдат зрели, но все пак твърди, които лесно се белят. Захарта е по-избор, в зависимост от предпочитанията ви за сладост, а лимона е за да добавите свежест и лека киселинност. За да приготвите сладко от белени смокини, ще са ви нужни следните продукти:
- свежи смокини;
- захар;
- вода;
- индрише;
- лимон.
Как се прави сладко от белени смокини
Обелете смокините и ги почистите добре от кожата. Опитайте се да използвате свежи здрави плодове. Отрежете дръжката и направете няколко тънки сряза по кожата на смокините, за да ги обелите по-лесно.
Сложете смокините в голяма тенджера и залейте с вода за да ги покриете. Варите на средно висока температура за около 30-40 минути, докато омекнат. Когато смокините са омекнали, отцедете и ги оставете да изстинат.
Отцеждате добре и връщате смокините в тенджерата, след което добавяте захарта, сокът от лимона и индришето. Варите на слаб огън, като разбърквате, докато захарта се разтвори напълно и се получи гъста смес заедно със обелените смокини.
Пълните горещото сладко в чисти и подсушени буркани и затваряте добре с капачки, след което стерилизирате за 10 минути. Вече знаете една малко по-различна рецепта за сладко от белени смокини.
Успех!
Сладкото от белени смокини е вкусно и лесно за приготвяне лакомство, на което може да се насладите по всяко време на годината. Смокините са богати на фибри и витамини, а сладкото от тях е прекрасна алтернатива на традиционните десерти. Независимо дали си похапвате сладко от белени смокини за подслаждане или го поднасяте на гости, това сладко изкушение със сигурност ще ви донесе наслада и аромат.
Ако вече сте правили такова сладко, то може да изпробвате тази рецепта за сушени смокини (по три начина). Ако пък няма да правите зимнина. представяме на вашето внимание, тези сладкиши с основна съставка – яйца.