четвъртък, 30 май 2024
13.5 C
София

Сладко от малини

Ако обичате сладко от малини, то е най-добре да си о приготвите сами. Става бързо и шансът да не се получи е минимален. Ще са ви нужни само няколко съставки освен малини и захар разбира се. Крайния резултат е вкусно домашно сладко от малини в домашни условия с минимум усилия.

Рецепта за сладко от малини

Необходимите продукти са както следва:

  • 800 гр малини (почистени);
  • 1 кг захар;
  • 1.5 ч.л. винена киселина.

Начин на приготвяне

Избират се едри, здрави, добре оцветени и със силен аромат малини. Почистват се, добре, измиват се внимателно и се оставят да се отцедят от водата.

Приготвя се сироп от 1 кг захар и чаша вода. Сиропът се вари, докато се разтвори всичката захар, и след като се охлади, в него се поставят 800 г почистени малини. Малините се оставят да престоят в сиропа 1 час, след което сладкото се вари до необходимата гъстота, без да се бърка. Пяната се обира непрекъснато с решетеста лъжица.

Около 3-4 мин преди сладкото да се снеме от огъня, към него се поставя 1,5 чаена лъжичка винена киселина. Вече готовото сладко от малини се сваля от огъня и се оставя да изстине. Пяната, която ще се образува на повърхността му се премахва внимателно с лъжичка.

Сладкото може да престои една нощ, преди да го напълните в буркани.

Виж още:

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Защо витамин Е трябва да бъде част от режима ви за грижа за кожата

Грижата за кожата с витамин Е не е нищо ново, но напоследък се наблюдава скок в популярността благодарение на тенденцията „стъклена кожа“. TikTok-ърите публикуват видеоклипове...