Тази рецепта е за пандишпаново руло със сладък крем, който се приготвя много лесно. Ако желаете може и да направите руло с мармалад, като ще спестите доста време, но ако имате такова, по този начин се получава изключително сочен десерт.
Пандишпаново руло със сладко
За тази рецепта ще ви трябват малко повече яйца (общо 9, 5 за блата и 4 за крема), но затова пък, всяко изразходено яйце ще си струва, след като веднъж направите рулото.
Продукти за блата
- 5 яйца;
- 5 лъжици захар (равни);
- 5 лъжица брашно с връх;
- ванилия (по желание)
Продукти за крема
- 300 гр прясно масло;
- 300 гр захар;
- 4 яйца;
- 2 лъжици какао;
- 100 гр шоколад.
Техника на приготвяне на пандишпаново руло
Пригответе пандишпановото руло стъпка по стъпка, както е описано във връзката. За сладкия крем следвайте инструкциите по-долу.
Целите яйца заедно със захарта се бият на водна баня. Биенето продължава до сгъстяването им. Маха се от огъня и с продължавате с биенето докато сместа се охлади. В отделен подходящ съд разбивате маслото на пяна/
Към него прибавяте на тънка струйка и разбитите яйца. Бъркането продължава докато сложите всичките яйца. Ако крема стане зърнист, го връщате на водна баня и с още бъркане се изглажда.
Така се получава ясно жълт крем, към който може да се сложи какао и/или шоколад. Какаото се слага към яйцата, а шоколадът първо се разтопява на водна баня и чак тогава се добавя.
Вече опеченото руло с намазва със сладкия крем и се завива. По желание може да поръсите с пудра захар.
Успех!
Виж още: