Содена питка с кисело мляко и яйца

Содена питка с кисело мляко и добавени яйца – едно изкусително предложение за домашен хляб. Тази питка със сода е идеална както за специален повод така и за всеки един друг ден от годината. Тя става  пухкава, ароматна и вкусна и със сигурност ще се влюбите в нея заради уникалния й вкус и лесното и приготвяне.

Содена питка с кисело мляко

Ето какво ви е нужно за да си приготвите содената питка с кисело мляко и само две яйца.

Необходими продукти за содената питка

  • 400 гр. кисело мляко;
  • 2 бр. яйца;
  • 50 мл. олио;
  • 1 ч.л сода за хляб;
  • 1 ч.л. сол;
  • 1 ч.л. захар;
  • брашно (колкото поеме за меко тесто).

Начин на приготвяне на содена питка с кисело мляко

Разтворете содата в киселото мляко и оставете за 2-3 минути да шупне. Изсипете го в голяма купа и към него прибавете двете яйца, олиото, захарта, солта и разбъркайте добре. Добавяйте по малко брашно докато замесете меко тесто (може дори леко да лепне).

Сложете хартия за печене в подходяща тавичка, намазнете си с олио ръцете и оформете тестото във формата на кръг, като притиснете отгоре с длани. Така оформената содената питка с кисело мляко и яйца, изпечете на 180 градуса до златисто.

Успех!

Ако нашата рецепта за содена питка с кисело мляко ви е харесала, може да ви допаднат и другите ни предложения за рецепти с лаваш.

Или пък може да решите да си направите истински домашен хляб с мая – лично по наша рецепта, приготвяне поне веднъж седмично от нас. Всъщност веднъж когато сте направили този хляб, едва ли ще купите купешки, някога повече 🙂

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име