Солен кекс с шунка и кашкавал

Тестените ястия, като солен кекс, мъфини, баница и други подобни печива, са подходящи освен за закуска и за следобедно хапване, понякога и като заместител за обяд или вечеря. Всъщност в това няма нищо лошо, още повече, ако печивото включва колбас, както в този случай.

Рецепта за солен кекс с шунка и кашкавал

  • 3 бр. яйца;
  • 1,5 ч.ч. кисело мляко;
  • 1/2 ч.ч. олио;
  • 2 ч.ч. брашно;
  • 150 гр. шунка;
  • 100 гр. кисели краставички;
  • 100 гр. кашкавал;
  • 50 гр. масло;
  • сусам;
  • 1/2 к.л. сода;
  • 1/2 пакетче бакпулвер.

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата и киселото мляко, в което предварително сте разтворили содата и бакпулвера. Прибавете олиото и разбийте. Прибавете постепенно и брашното, като  разбиете до хомогенна смес.

Следва да добавите  предварително нарязаната шунка, кисели краставички и настърганият кашкавал и да разбъркате хубаво с шпатула. Намажете и набрашнете формата за кекс, пресипете сместа и поставете парченца масло. Може да и поръсете със сусам. Изпечете соленият кекс в предварително загрята фурна, на 180 градуса, до суха клечка. Поднесете охладен.

Да ви е сладко!

Надяваме се тази рецепта за солен кекс с шунка и кашкавал да ви се е получила. Разгледайте и други предложения за солен кекс и мъфини:

мъфини с шунка и кашкавал

класически мъфини със сирене

солен кекс с маслини и сушени домати

снимка: stock.adobe.com

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име