Сочна мусака с кайма

За да направите сочна мусака с кайма не е нужно да променяте съставките или да търсите по различна рецепта. Тайната на вкусната мусака, която да бъде толкова сочна след приготвяне се крие в един малък трик, който ще издигне рецептата на съвсем ново равнище.

Как да направите сочна мусака с кайма

За да не ви държим в напрежение ще споделим някои тънки моменти още сега. След като приготвите мусаката по описания в рецептата по-долу начин и я прехвърлите в тава, доливате вода на око, колкото да се разреди до консистенция на гъста супа. Идеята е да сложите достатъчно вода, за да може да се сварят картофите, но да не се изпари всичката за получите накрая сочна мусака с кайма и картофи.

Така, мусаката ще стане по-сочна, като останалата вода, ще се смеси с каймата, подправките, моркова и лукът, като ще образува приятна на вкусна кашица.

Ако сложите по-малко вода, то тя ще се изчерпи при сваряването на картофите и цялата консистенция ще се сгъсти, а мусаката ще стане по-суха. За да избегнете това ако се наложи, добавете малко вода по-време на печенето, ако прецените че се изпарява прекалено бързо, преди още картофите да са сготвени.

Ето и необходимите продукти:

  • 500 гр картофи;
  • 350-400 гр. кайма;
  • 2 настъргани домати;
  • 1 глава лук;
  • 2 моркова;
  • олио;
  • чубрица;
  • червен пипер и черен пипер;
  • сол на вкус.

За заливка на мусака:

  • 4 яйца;
  • 400 гр кофичка кисело мляко;
  • половин пакетче бакпулвер;
  • сол.

Начина на приготвяне може да следвате стъпка по стъпка в описаната тук рецепта за класическа мусака.

Съвет: когато приготвяте заливката за мусака, я добавете едва след като картофите са сварени и ястието е почти готово. Ако я сложите по-рано рискувате тя да протече между каймата и картофите и да се смеси със сока на мусаката, което ще я направи по-гъста и не толкова сочна.

Успех!

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано