Сочно свинско контрафиле с портокалова глазура

Това свинско филе с портокалова глазура се маринова във вкусна каша и след това се глазира в сладък и пикантен сос, което го прави сочно отвътре и хрупкаво отвън.

Месото се получава крехко и сочно отвътре, а отвън с хрупкава портокалова на вкус коричка. Тази рецепта не е за пропускане, ако не сте правили нещо подобно все още.

Свинско филе с портокалова глазура

Освен свинското контрафиле, ще ви трябват няколко съставки за натриването и няколко съставки за соса. Това феноменалното домашно ястие е наистина лесно за приготвяне. Ето списъкът с необходимите продукти:

Необходими продукти

  • 4 свински филета;
  • 1/2 портокал, нарязан на четвъртинки;
  • 1/2 чаша портокалов сок;
  • 5 скилидки чесън;
  • пушен червен пипер;
  • 3 супени лъжици зехтин, екстра върджин;
  • 6 супени лъжици кашерна сол;
  • 6 картофа нарязани наполовина.

За соса

  • 1 портокал с коричката;
  • 1/4 чаша портокалов сок;
  • 1/4 чаша портокалов мармалад или кайсия;
  • 2 супени лъжици кафява захар;
  • 6 супени лъжици кашерна сол;
  • 1/4 чаена лъжичка канела.

Как да направите свинско филе с портокалова коричка

В блендер пюрирайте съставките под тези редове за намазване на месото до гладкост. Натрийте пастата върху свинските филета и ги поставете в тава за печене. Покрийте с найлон и охладете за най-малко 8 часа.

  • 1/2 портокал,
  • 1/4 чаша портокалов сок,
  • 5 скилидки чесън,
  • 1/4 чаша пушен червен пипер,
  • 2 супени лъжици зехтин,
  • 6 супени лъжици кашерна сол,
  • 2 свински филета

Извадете от хладилника и избършете месото, за да отстраните излишното от него. Оставете да почине на плота за един час, така че да достигне стайна температура, което насърчава равномерното готвене.

Междувременно в малка тенджера на среден огън разбъркайте заедно съставките за соса. Варете, докато сместа се сгъсти, около 10 минути.

За соса: (1 портокал,1/4 чаша портокалов сок,1/4 чаша портокалов мармалад,2 супени лъжици кафява захар,1/2 чаена лъжичка розмарин,1/4 чаена лъжичка канела)

Загрейте фурната до 220 градуса. Поставете филетата в тава за печене във фурната (без фолио) за 10 минути, след това намалете котлона до 180 и гответе за 25 минути, в този момент намажете с половината от сос и печете още 20 минути или до готовност на месото.

Поръсете картофите със зехтин, сол, черен пипер и чеснова подправка и ги добавете през последните 20-30 минути.

Извадете свинското филе и зеленчуците от фурната и останалия сос и прясно нарязаните билки за гарнитура. Оставете да почине поне 15 минути преди нарязване и сервиране.

Да ви е сладко!

Предложено от редактора: Сочно свинско с картофи на фурна

Свинско в сладко кисел сос

Оригинална имамбаялдъ по стара турска рецепта

снимка: stock.adobe.com

 

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано