Спанак с яйца – рецепта за юнаци

Рецепта за спанак с яйца! Яйцата са може би втория или третия най-често използван продукт след брашното. Дали ще направите яйца по панагюрски или на очи, не е много различно, но дали сте пробвали тази рецепта за спанак с яйца от Генерал Тошево?

Веднъж опитали от това ястие, ще се замислите, че има далеч по-разнообразни начин на приготвяне на този кокоши продукт, освен обичайните рецепти, които правим всеки ден.

Спанак с яйца

За този вариант ще ви трябва освен яйца и спанак и малко прясно мляко, но да преминем към необходимите продукти (за 2 порции):

  • 5 яйца;
  • 250 гр спанак;
  • 50 гр масло;
  • 50 мл прясно мляко;
  • 1 връзка пресен лук;
  • 150 гр сирене;
  • черен пипер;
  • олио за запъжване;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне

Почистете спанака от жилките, ако е по-стар и го измийте, след което го нарежете на тънки ивици.

Нарежете и пресния лук, като за салата, а ако ползвате стар лук, нарежете на ситни парченца.

Подгответе си подходящ тиган и на среден огън с малко мазнина запържете лука, след което добавете прясното мляко и спанака и разбъркайте.

Когато спанака започне да омеква (може да  отдели малко вода), натрошете сиренето, разбъркайте и гответе докато ястието се сгъсти (около 10 минути).

От тук нататък има две възможности, как да продължите с готвенето. Ако решите да го правите вашия спанак с яйца на фурна, добавете яйцата, разбъркайте и печете предварително загрята фурна на 180 градуса. По желание, може да настържете малко кашкавал 10 минути преди да е готово ястието.

Ако искате да го приготвите под формата на миш-маш, просто добавете яйцата в тигана и бъркайте докато се сготвят.

Няма какво да объркате при приготвянето на спанак с ориз, единствено следете по-голяма част от течността да се изпари още в тигана.

Да ви е сладко!

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име