Рецепта за спанак с яйца! Яйцата са може би втория или третия най-често използван продукт след брашното. Дали ще направите яйца по панагюрски или на очи, не е много различно, но дали сте пробвали тази рецепта за спанак с яйца от Генерал Тошево?
Веднъж опитали от това ястие, ще се замислите, че има далеч по-разнообразни начин на приготвяне на този кокоши продукт, освен обичайните рецепти, които правим всеки ден.
Спанак с яйца
За този вариант ще ви трябва освен яйца и спанак и малко прясно мляко, но да преминем към необходимите продукти (за 2 порции):
- 5 яйца;
- 250 гр спанак;
- 50 гр масло;
- 50 мл прясно мляко;
- 1 връзка пресен лук;
- 150 гр сирене;
- черен пипер;
- олио за запъжване;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне
Почистете спанака от жилките, ако е по-стар и го измийте, след което го нарежете на тънки ивици.
Нарежете и пресния лук, като за салата, а ако ползвате стар лук, нарежете на ситни парченца.
Подгответе си подходящ тиган и на среден огън с малко мазнина запържете лука, след което добавете прясното мляко и спанака и разбъркайте.
Когато спанака започне да омеква (може да отдели малко вода), натрошете сиренето, разбъркайте и гответе докато ястието се сгъсти (около 10 минути).
От тук нататък има две възможности, как да продължите с готвенето. Ако решите да го правите вашия спанак с яйца на фурна, добавете яйцата, разбъркайте и печете предварително загрята фурна на 180 градуса. По желание, може да настържете малко кашкавал 10 минути преди да е готово ястието.
Ако искате да го приготвите под формата на миш-маш, просто добавете яйцата в тигана и бъркайте докато се сготвят.
Няма какво да объркате при приготвянето на спанак с ориз, единствено следете по-голяма част от течността да се изпари още в тигана.
Да ви е сладко!
Виж още: