НачалоРецептиТуршия / зимнинаСтерилизирано зеле в буркани...

Стерилизирано зеле в буркани (консервирана салата с маслини)

Ако сте правили кисело стерилизирано зеле в буркани, никога не е късно да експериментирате и с друга рецепта. Затова днес сме подготвили една готова салата за зимнина от втасало кисело зеле с маслини, малко моркови и други подправки.

Стерилизирано зеле в буркани

Стерилизирането е процес, който се извършва с цел поддържане на продукта свеж и безопасен за консумация за дълъг период от време. Този метод на консервиране на зеленчуци се използва в много страни по света и предоставя възможност за запазване на хранителните стойности и вкусовите качества на киселото зеле.

В следващите редове ще опишем рецептата за стерилизация на кисело зеле в буркани под формата на готова салата за целогодишна консумация.

Необходими продукти за стерилизирано зеле в буркани

Пропорциите в тази рецепта е за буркан от 800мл. Ако вашите буркани са с различен капацитет, сметнете количеството пропоционално

  • 600гр втасало кисело зеле;
  • 30мл растителна мазнина (олио);
  • 100гр маслини (без костилка);
  • 70 гр моркови;
  • 1 дафиново листо;
  • черен пипер на зърна (5 зрънца);

Начин на приготвяне на консервирано зеле в бнуркани

Стерилизирано зеле в буркани

Подбирате добре втасало кисело зеле и го нарязвате на ситно. Към него прибавяте олиото, ситно нарязани или настъргани моркови, дафинов лист, черен пипер на зърна и маслини, за препоръчване без костилката.

Смесвате всичко това добре и цялата тази смес се пълни в буркани, докато стигнете на 1см под гърлото на буркана.

Преценете количеството така, че на един буркан да се пада приблизително 600гр кисело зеле, 70гр моркови, 100гр маслини, 30мл олио, няколко зърна черен пипер и едно листо дафинов лист.

В заключение…

Стерилизирането на кисело зеле в буркани е ефективен метод за запазване на този вкусен и хранителен зеленчук пълен с витамини и полезни вещества за стомаха. Процесът на стерилизация унищожава микроорганизмите, които могат да предизвикат разваляне на зеленчука и дори опасност за здравето при консумация.

Този метод съчетан с правилната подготовка и хигиенни условия гарантира, че вашето стерилизирано зеле в буркани ще остане свежо, вкусно и с богато съдържание на минерали и други полезни вещества. По този начин можем да се насладим на този здравословен продукт през цялата година.

Ако не сте правили класическо кисело зеле в буркани, предлагаме ви да погледнете и тази рецепта.

Ако пък смятате да направите кисело зеле направо в бидон, ето и този метод за приготвяне на зимнината.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за 17 април 2024: Лош ден за Везни, Телците търсят съвет

Разберете какво вещаят звездите за вас на 17.04.2024, на какво да обърнете внимание и от какво да се предпазите. Дневен хороскоп за 17 април 2024 Овен Днес...

Козуначени кифли