неделя, 19 май 2024
14.6 C
София
НачалоРецептиТуршия / зимнинаСушени чушки за пълнене...

Сушени чушки за пълнене (за зимата, рецепта на фурна)

Днес ще ви представим един бърз и лесен метод за сушени чушки за пълнене в домашни условия. Ако все още не сте се запасили с тази зимнина, то се сега му е времето, преди да изчезне този пресен зеленчук от пазарите. А през зимата, пълнените чушки са традиция и едва ли има трапеза в България, която да не е прибягвала до тях по време на коледните и новогодишните празници.

Сушени чушки за пълнене на фурна

Ние обичаме да ги правим по-всяко време, но за тази цел, е хубаво да имаме сушени чушки за пълнене по всяко време на годината. А това става единствено ако сме се направили и тази зимнина.

Подготовка на чушките

Измивате и подсушавате чушките поотделно за да няма вода по тях. Отделяте дръжките заедно със семената и премахвате участъците, които са наранени или където е ударен зеленчука.

След това нареждате чушките на решетка или в голяма тава, така че да има място между тях за да може въздуха да циркулира.

Начин на приготвяне

Сушени чушки за пълнене

Слагаме чушките в предварително загрята фурна на възможно най-ниската температура, която има вашия уред, обикновено 50° и настройвате таймера.

Може да оставете вратата на фурната леко отворена, ако нямате функция „вентилатор“ на печката. Това ще усили въздушния поток.

Времето за сушене на чушките е относително за различните видове фурни, дали ще използвате функцията „вентилатор“, ако вашата фурна има такава и от други фактори. Затова най-добре е да проверявате чушките през интервали от 30мин до 1 час.

На целите чушки може да им трябва няколко часа, в зависимост от температурата,  размера им и други обстоятелства.

Вашите сушени чушки за пълнене ще бъдат напълно готови, когато се напукат при  лек натиск, а външния им вид също трябва да ви подскаже.

След като вашите сушени чушки са готови, вече имате продукт, готов за пълнене за зимата, но най-важното, домашно приготвен под ваш надзор.

Други рецепти за сушени чушки за пълнене

Сушени чушки може да се приготвят и по други методи, така че ако този не ви допада, прегледайте още методи за приготвяне на сухи чушки.

Ако вече имате сухи чушки готови за пълнене, то ви предлагаме една много добра  рецепта за пълнени чушки с кайма и ориз.

Сушени чушки за пълнене

Не пропускайте и да приготвите мариновани пиперки за зимни разядки, подходящи за коледната и новогодишната нощ и разбира се по всяко време.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Нови и свежи картички за рожден ден

Всички тръпнем я очакване, преди рождения ден на любимия ни човек. Било то вашият мъж, жена, дете, приятел, приятелка или просто близък човек, въпреки...