понеделник, 20 май 2024
13.9 C
София
НачалоЛайфстайлТалисмани по зодии -...

Талисмани по зодии – 12 амулета за жени, които защитават

Нашата селекция включва камъни и минерали, които ще се превърнат в идеални талисмани за всички представители на зодиакалния кръг. Намерете кой е вашия!

Талисмани по зодии

Цялото минало на нашата планета е концентрирано в камъни и минерали. Те са свидетели на история, датираща от милиони години, и носят жива древна енергия. Минерологията, литотерапията и астрологията са тясно свързани помежду си. Ако изберете правилния камък за себе си, той може да се превърне в истински талисман.

Талисмани

Овен – амазонит

Елементът на този знак е Огънят. Жените Овен винаги са ярки, енергични и грандиозни. Те умеят истински да се наслаждават на живота и да гледат оптимистично на света. Овните знаят много добре какво искат и винаги постигат целите си благодарение на своята упоритост. Той ще укрепи този знак, а също така най-пълно ще разкрие своя потенциал и таланти амазонит.

Сребърните обеци с амазонит ще ви помогнат да разкриете творческата природа на Овен, ще донесете късмет и щастие.

Телец – тюркоаз

Неговият елемент е Земята. Жените, родени под този знак, са особено привлекателни и очарователни. И всичко това, защото те са покровителствани от богинята на любовта и красотата – Венера. Тя дава самочувствие и силен характер, който те умело крият зад привидна мекота и кротост. Един от най-подходящите камъни за Телец е тюркоазът. Отличителна черта на този камък е, че той привлича успех в живота както във финансовите дела, така и в любовта.

Сребърен тюркоазен пръстен ще защити собственика си от неприятности и лошо око, а също така ще запази семейното щастие. Освен това търговците от Изтока вярвали, че ръка, украсена с такъв пръстен, никога няма да стане по-бедна

Близнаци – планински кристал

Зодията Близнаци е въздушен знак. А жените, родени под това съзвездие, са лесни за общуване, открити, весели и романтични. Разбира се, техният чар привлича много приятели и фенове, както с положителна, така и с отрицателна енергия. Най-чистият минерал планински кристал ще ви помогне да привлечете само положителна енергия в живота си.

Обеци от сребро с планински кристал ще привлекат само положителен опит в живота и ще поемат всички негативни емоции на другите. Отличен защитен талисман за ярки натури, които не са безразлични към красотата.

Рак – нефрит

Един от най-женствените знаци на зодиака, символизиращ водната стихия. Неговите представители имат естествена чувствителност, емоционалност и развита интуиция. Стават прекрасни съпруги и майки. Семейството е най-важното за тях! Раците полагат много усилия за изграждане на взаимоотношения и създаване на силно семейство. Случва се усилията им не винаги да бъдат оценени. Това може да доведе до недоволство и недоразумения. Нефритът ще внесе хармония в живота на Рака и ще помогне за установяване на взаимно разбирателство между всички членове на семейството.

Обеци от сребро с нефрит ще дадат на собственика си спокойствие и самочувствие, тъй като се смята, че този камък е символ на ума, истината и истината.

Лъв – кехлибар

Представителите на този огнен знак са покровителствани от самото Слънце. Именно това придава на Лъвиците черти като царственост, благородство и самодостатъчност. Те активно преследват целите си и винаги се стремят да заемат високо социално положение. По правило стремежите им завършват успешно. Кехлибарът подчертава този зодиакален знак. Изглежда пасва на Лъвовете – също ярък и благороден. Топлината и наситеният меден цвят го правят привлекателен.

Висулка от сребро с кехлибар ще подчертае вътрешните качества на Лъва, ще защити собственика си и ще й донесе щастие. Смята се също, че избистря ума и пречиства мислите поради златния си цвят.

Дева – изумруд

Този знак е подчинен на елементите на Земята. Девите са рационални и аскетични. Те не се нуждаят от лукс, те са готови да се задоволят с малко. Те са спокойни и разумни, обичат да държат всичко под контрол. Поради тази причина характерът им може да изглежда сложен на пръв поглед, но си струва да ги опознаете по-добре и мнението определено ще се промени. Изумрудът е много подходящ за жените Дева.

Везни – малахит

Този въздушен знак е под егидата на богинята на любовта и въплъщение на всичко красиво – Венера. Нейното влияние обяснява копнежа на Везните за лукс, красиви и елегантни неща. Жените, родени под този знак, имат безупречно чувство за вкус. Отличават се с артистичност, грация и изтънченост. Често това са творчески натури. Те могат да черпят сила и енергия от мъжкото обожание. Очарователният зелен малахит с меки нюанси и уникални шарки ще бъде добър спътник за очарователните Везни. Дори в древни времена този камък се свързва с египетската богиня на красотата Хатор. Повишава качествата на притежателя си и има благоприятен ефект върху кожата.

Малахитовата сребърна брошка олицетворява всичко, което Везните обичат – изисканост, елегантност и лукс. Тя ще придаде на образа мистерия и изтънченост и ще служи като добър защитен талисман.

Скорпион – син сапфир

Талисман

Този знак принадлежи към водния елемент и има почти най-силната енергия, която може да бъде насочена както към създаване, така и към разрушение. Жените Скорпион имат естествен, почти мистичен магнетизъм. Те са обвити в мистерия и сила. Често именно представителките на това съзвездие стават вещици (вижте още: Само жени с вещерска дарба ще видят какво се крие на снимката – проверете дали сте сред тях). За да балансирате такъв мощен знак, трябва да изберете правилния камък. Синият сапфир върши добре работата си. Омекотява стръмния нрав на Скорпионите, дава баланс и хармония.

Сребърен пръстен със сапфир ще помогне за насочване на енергията в мирна посока и ще засили качествата на Скорпиона.

Стрелец – гранат

Елементът на неуморния и весел Стрелец е Огънят. Те наистина се запалват лесно: нова идея, план или интересно предложение. Жените от тази зодия са ярки и привлекателни. Около тях винаги има много приятели и почитатели. Те сякаш са предназначени да изпълват живота на другите със смисъл. Нарът се счита за основен камък на Стрелец. Усилва ги, дава енергия и се смята за своеобразен любовен амулет – привлича страстта и взаимните чувства.

Обеци от сребро с гранат ще подобрят женската привлекателност на Стрелец и ще помогнат да разкрият пред другите най-интересните черти на тяхната природа.

Козирог – корал

Елементът на този противоречив знак е Земята. Жените Козирог са активни и енергични, но предпочитат да насочат енергията си към комфортен, премерен живот и създаване на уют. Те са упорити и целенасочени. По правило винаги постигат целите си, но постепенно, бавно, стъпка по стъпка. Той ще укрепи този знак и ще внесе малко цвят в измерения живот на корала. Ефектният му вид привлича окото, а специалните му свойства укрепват здравето и изострят интуицията.

Обеци, изработени от сребро с корали, ще оцветят сивото ежедневие на Козирозите, ще им донесат нотка празник и ще спасят собственика си от невроза и депресия.

Водолей – аметист

Неговата стихия е Въздух. Представителите на знака са меки, приятелски натури, понякога прекалено скромни и плахи. Склонни са да се съмняват в собствените си способности. Водолеите са много емпатични и чувствителни. Те обичат да се потапят в размисли за смисъла на съществуването и да философстват. Като цяло те се характеризират с необичаен възглед за живота и любов към творчеството. Аметистът е един от най-мистичните и привлекателни камъни. Смята се, че пречиства кръвта и облекчава нервното напрежение. И, разбира се, укрепва този знак.

Висулка с аметист може да се носи като символ на чистота, преданост и спокойствие.

Риби – перла

Те са доминирани от водния елемент. Представителките на Риби, с видима мекота и женственост, имат силен характер. Те упорито понасят всякакви ежедневни трудности и могат да се превърнат в истинска подкрепа за цялото семейство. Перлата им подхожда като никой друг камък. Той засилва положителните им вътрешни качества, а нежният му седефен блясък придава особен чар на външната обвивка. Перлите привличат любов, благополучие и в същото време служат като талисман, защото дори най-силните хора понякога просто се нуждаят от защита (прочетете също: Как да се предпазите от врагове, злото око и щети с помощта на непроницаемост – 5 защитни ритуали).

Сребърен пръстен с перли ще се превърне в луксозно допълнение към изтънчения външен вид на представителите на този знак и ще служи като истински защитен талисман.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Видове маникюр – модерни форми на ноктите

Не подценявайте силата на промяната на формата на ноктите и различните видове маникюр. Дори и най-минималистичният маникюр може да се превърне в печеливш  правилното...