четвъртък, 30 май 2024
13.5 C
София
НачалоРецептиТехника за боядисване на...

Техника за боядисване на яйца с ориз

Боядисване на яйца с ориз. Винаги е забавно да украсяваме яйца покрай Великден! През годините хората са измислили много различни методи, но боядисването на яйца с ориз и боя, въпреки че е малко по-нестандартен метод, дава страхотни резултати и ефекта е доста по-различен, но в никакъв случай по-лош.

Ако все още не сте изпробвали тази техника, то няма да ви коства много време и усилия, за да я приложите.

Боядисване на яйца с ориз

боядисване на яйца с ориз

Ето и от какво ще се нуждаете, преди да започнете:

  • сварени яйца (бели);
  • бял суров ориз;
  • боя за яйца (най-добре течна, но може и на прах);
  • оцет – помага на цвета да се захване.;
  • найлонови пликчета.

Ето как да боядисате яйца с помощта на ориз и боя

При този метод дори няма да имате нужда от ръкавици, тъй като на практика яйцето ще се боядисва в торбичката.

Пригответе си толкова найлонови пликове, колкото бои ще ползвате. Най-добре е да вземете пликове с цип, но и обикновени ще свършат работа.

Във всеки плик сложете около 1/2 чаша ориз. Сложете в плика толкова от боята, така че след размесване оризът да се оцвети нацяло. Когато всичко това е добре смесено, прибавяте и една чаена лъжичка от оцетът и размесвате още веднъж много добре.

За по-добър ефект, яйцата които сте сварили е добре да бъдат бели. Те трябва да са добре подсушени и за предпочитане още топли. Слагате едно яйце в торбичката, затваряте ципа и втривате яйцето добре с пръсти, докато почне да се оцветява равномерно по всичките му части. Може да го оставите да престои още 3-4 минути в торбичката преди да го извадите.

Повтаряте тази техника със всички бои. Ако боята която ще ползвате е на прах, трябва предварително да я разтворите в малко топла вода и да я разбъркате добре.

боядисване на яйца с ориз

Тази техника за боядисване на яйца с ориз е много лесна и най-вече, яйцата се получават с красиви ефекти и освен това има няколко бонуса за вас. Няма да миете в последствие купички, което се налага ако боядисвате по традиционния метод и нуждата от ръкавици за да не се оцапате е практически елиминирана.

Успех!

Не пропускайте нашите кулинарния предложения з великденски козунаци и кулинарни съвети по-долу.

Козунак по рецепта на Ваня Джорджевич

Великденски бъркан козунак без месене

Колко време се пече козунакът?

Домашен козунак на конци

Изпитана рецепта за козунак на конци

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Защо витамин Е трябва да бъде част от режима ви за грижа за кожата

Грижата за кожата с витамин Е не е нищо ново, но напоследък се наблюдава скок в популярността благодарение на тенденцията „стъклена кожа“. TikTok-ърите публикуват видеоклипове...