Техника за маслено многолистно тесто

Необходими продукти за маслено многолистно тесто:

  • 500 гр брашно;
  • 400 гр. краве масло;
  • 15гр сол.

Техника на приготвяне на маслено многолистно тесто

В дълбока купа разбивате с миксер на бавни обороти брашното, половината от маслото разрязано на кубчета, добавяте 200мл вода на стайна температура и солта.

Така полученото тесо оформяте на голяма топка и оставяте да престои за един час на студено. Останалата част от маслото оставяте настрани да се размекне.

След като е престояло на хладно, поръсвате на плота брашно и разточвате тестото по дължина. Върху 2/3 от него намазвате с омекналото масло, прегъвате го на три и разточвате отново един голям лист. Прегъвате отново, но този път на 4 и пак разточвате. Най-накрая прегъвате на 2, увивате в кърпа и го слагате в хладилник за един час, преди да го използвате.

Така приготвеното тесто, може да ползвате за щрудели, пирожки, торти и др.

снимка: stock.adobe.com

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано