неделя, 19 май 2024
16.7 C
София
НачалоХобиТикТок трик за бързо...

ТикТок трик за бързо и лесно пресаждане на стайни цветя и растения

Този трик за бързо и лесно пресаждане на стайни растения стана хит последните седмици, въпреки че съвсем не се прилага за първи път. Все пак, ако не го знаете, вижте в клипа по-долу, как правилно да определите следващия размер на саксията и набързо да пресадите вашите стайни цветя.

Когато се грижите за вашите стайни растения, има очевидни аспекти на грижата, за които всички говорят, като светлина, торене, поливане и други грижи. Но важен е не само начинът, по който ще пресадите вашето растение, а също така е и кога точно да го пресадите.

Ценни съвети за правилно пресаждане

Пресаждането е лесно, но трудната част е да знаете каква саксия да използвате, коя почва е най-добра и как да извадите растението от старата му саксия, без да му навредите. За съжаление, почти винаги има щети по растението, когато се пресажда. Но това е наред в допустими граници, докато сте нежни и имате минимални щети, вашето цвете трябва да се съвземе.

Проверка на  кореновата система

Когато едно растение расте бързо, може би си мислите че се нуждае от по-голяма саксия, но преди това проверете кореновата топка. За да направите това, внимателно издърпайте растението от саксията му и вижте как изглеждат корените. Ако те обикалят отстрани на саксията и можете да видите само малко от почвата, то то е готово за нова саксия.

Струва си да се отбележи, че не всички растения имат нещо против да са свързани с корените. Например змийските растенияs могат все още да виреят дори с дебели коренови топки. Така че не се паникьосвайте, ако видите бяла стена, когато проверявате тези цветята. Отново ще бъде добре да пресадите тези  растения, но това не е спешен случай.

Проверка за нови листа

Когато растенията са здрави, ще забележите че произвеждат много нови листа и имат нов растеж като цяло. Ако вашето цвете, непрекъснато пуска нови листа и изведнъж спре, може би е време да проверите корените.

Ако растението се забави в растежа си, това или означава, че е твърде свързано с корени и няма достатъчно почва и вода, или почвата, в която се намира, е лишена от всичките си хранителни вещества, и има нужда от нова почва. И двете ситуации означават, че е време да го пресадите. Всяко цвете и растения имат различен темп на растеж, така че научаването и отделянето на време, за да забележите как расте любимото ви цвете, е жизненоважно за разбирането от какво има нужда.

@tannertheplanter I don’t see me not using this plant hack in the future #planttips #planttiktok ♬ Up – Movie Theme – Giampaolo Pasquile

прочети цялата статия в home-design.bg

Не пропускайте: Отглеждане на японски люляк (Скимия)

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Гъбен сос за пържоли – 4 начина за сос от гъби към пържолите

Рецептите днес: Как да си приготвим вкусен гъбен сос за пържоли по 3 начина. Сосовете са необходими и важни допълнения към всекидневната храна. Те придават...