Тортила с пилешко – страшно вкусна (няма две мнения)

Рецептата днес: Тортила с пилешко! И то не каква да е, а домашно приготвена и уникално вкусна.

Тортила е плосък, кръгъл, неферментирал хляб, произведен от пшенично брашно или сварена с лайм царевица. Обработката и характеристиките на тортилите от пшенично брашно и царевица се различават значително. И двата вида тортили произхождат от Мексико, където се считат за национален хляб и се консумират с други храни като боб, месо и зеленчуци, а често и с чили кон карне. Традиционно тортилите са домашно приготвени, приготвят се ден за ден и се консумират пресни. Технологията за производство на царевична тортила е разработена още от ранните мезоамерикански цивилизации.

И тъй като най-често у нас, тортилата се приготвя с пилешко месо, днес сме ви подготвили една автентична, домашно приготвена рецепта за тортила с пилешко, която е тествана безотказно много пъти и нито един път не е оставала в чинията 🙂

Рецепта за тортила

тортила с пилешко

За да си направите най-вкусната тортила у дома, не ви трябва нищо кой знае какво. Въпреки това, нашата рецепта е с авокадо, което придава мека текстура на тортилята. Ако желаете да си направите и гарнитура, може допълнително към нея да си изпържите малко пресни картофки. Ето и какво ще ви трябва:

Продукти и съставки

  • пилешко филе от гърди;
  • тортила (може готова, може и вие да си приготвите);
  • авокадо;
  • домат;
  • краставица;
  • салата айсберг.

За майонезено-горчичения сос

  • майонеза (провансалска);
  • горчица (баварска);

Как се прави перфектната тортила

тортила

Първо започваме с пилешкото филе, което трябва да  нарежете на не много дебели късове и изпечете на тефлонов тиган със съвсем малко мазнина.

тортила с пилешко

Измийте добре айсберг салатата и я нарежете като за салата Цезар.

тортила

Обелете и нарежете авокадото на къси лентички.

Доматите нарежете на филийки, а краставиците отново на лентички.

Пилешкото месо, вече изпечено нарежете на дълги и не много дебели резени.

Сега след като имате почти всичко и ви е приготвено под ръка, остава да забъркате набързо соса за тортилата. Смесете в малка купичка равни части майонеза и баварска горчица (като че ли с баварска, сосът се получава най-подходящ) и разбъркайте добре.

тортила с пилешко

Вземете една тортила, сложете я на плота и добавете от всички продукти, като накрая завършите със сос. Затворете я подобно на плик за писмо и на среден огън я запечете за няколко минути в тиган.

тортила с пилешко

Вече сте горди майстори на една толкова лесна за приготвяне тортила с пилешко 🙂

тортила с пилешко

Да ви е сладко!

Виж още:

Знаете ли че:

В Гватемала и Мексико има три цвята царевично тесто за приготвяне на тортила: бяла царевица, жълта царевица и синя царевица (или черна царевица).

24 февруари е Национален ден на тортила чипса.

Типичното четиричленно мексиканско семейство консумира повече от 2 килограма тортили всеки ден.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име