НачалоЗдравеУпражнения за хора със...

Упражнения за хора със затлъстяване или предразположение към него

Заседналият начин на живот при хора със затлъстяване съвсем не помага. Въпреки че затлъстяването и уседналия живот вървят ръка за ръка, общоизвестно е, че физически активните възрастни са по-малко склонни към хронични заболявания.
Следователно, упражненията за хора със затлъстяване са задължителни. Въпреки това, за хора с излишно тегло, упражнения като вдигане на тежести, лицеви опори и т.н. са твърде болезнени и изключително неудобни.

От колко упражнения имате нужда?

Когато говорим за продължителността на умерените упражнения срещу затлъстяване, изследвания предполагат поне 150 минути седмично или 75 минути интензивни упражнения. Въпреки че това може да е твърде много за начинаещите, може лесно да се раздели на 30 минути упражнения пет дни в седмицата.

В началото не е важно да завършите препоръчителната продължителност, вместо това какво можете да направите, за да изградите издръжливост, за да постигнете целта в крайна сметка. По този начин това означава редовен навик да спортувате, за да подготвите тялото за по-дълги тренировки. Човек може да създаде този навик по два лесни начина, за да работи против затлъстяването:

Разделете 30 минутното упражнение на две

Опитайте се да планирате тренировката си по едно и също време всеки ден, така че тялото да свикне. Има неща, които трябва да имате предвид, преди да започнете да тренирате. Когато се говори за отслабване, лесно е да се включите в надпреварата, но това може да доведе до множество нездравословни избори, като бърза диета, тежка тренировка, водеща до здравословни проблеми, грешна тренировка, водеща до наддаване на тегло и т.н..

За да го направите правилно, за да получите ефективни решения за затлъстяването, наложително е да създадете баланс и да предприемате ежедневни стъпки към постигане на целта. Ето няколко важни съвета, които да следвате, преди да започнете каквато и да е тренировъчна програма.

Получавайте редовен здравен преглед, преди да започнете каквото и да е упражнение. Когато човек започне да участва в умерена или интензивна физическа активност, съществува риск от инфаркт или сърдечни усложнения. Това е особено важно за хора, страдащи от сърдечни или белодробни заболявания, диабет, бъбречни проблеми или артрит.

По този начин, за да избегнете сериозни здравословни проблеми и да работите за справяне със затлъстяването е задължително да се направят изследвания за да знаете за ограничения, ако има такива.

Друг ключов момент е да направите някои леки упражнения, за да поддържате тялото в движение и да усетите разтягането, преди да се впуснете в състезанието с упражнения.

И накрая, уверете се, че имате подходящи обувки и екипировка за тренировка, което може да е необходимо за вида упражнения, които искате да следвате.

Лесни и ефективни упражнения за хора със затлъстяване

Ето някои от ефективните и лесни физически упражнения за затлъстяване, които ще ви помогнат да изхвърлите излишните мазнини удобно.

1. Ходене

Ако сте забелязали, ходенето се препоръчва за почти всички хора. Има причина винаги да оглавява списъка. Докато ходенето изисква много по-малко екипировка, то може да се прави почти навсякъде. Ползата е, че въпреки че има слабо въздействие, подобрява силата и увеличава подвижността в долната част на тялото. Също така, това е лесно упражнение и човек може да преминава между умерено или интензивно вървене в зависимост от плана си за отслабване.

Така че, ако сте начинаещи в ходенето, започнете тренировка с 10-15 минути всеки ден. Постепенно можете да увеличите времето за извършване на 30-минутна разходка всеки ден. Не се притеснявайте за скоростта, но трябва да сте последователни към целта си.

2. Аква джогинг

Затлъстяването, болките в ставите и трудностите при движение са често срещани. В такъв случай плуването може да е трудно. Друга алтернатива е водният джогинг, който е просто бягане във водата с подкрепата на плаващ колан. Това упражнение ви помага да се възползвате от движение във вода, което изразходва значително калории. Като начало можете да опитате плитка вода и ако ви е удобно, можете да се отправите към дълбокия басейн.

Всичко, което трябва да правите, е да се движите напред, като движите краката си срещу водата. Въпреки че може да звучи лесно, отнема повече усилия, отколкото си представяте, така че бавното движение е ключът. Можете постепенно да увеличавате продължителността и да наблюдавате напредъка си в загубата на излишните килограми.

3. Групови упражнения

За някои хора системата за социална подкрепа е от изключително значение за следване на определена програма за упражнения. Въпреки че създават нови приятели, това помага да ги мотивирате да бъдат редовни, за да постигат целите си. По този начин груповите упражнения са идеален пример за физически упражнения при затлъстяване. Преди да се запишете в който и да е кръжок, прегледайте го, за да разберете темпото, интензивността и т.н. и дали можете да се справите с него. Когато се присъедините към такъв курс, винаги поздравявайте инструктора и се свързвайте с него. Като си взаимодействате, ще научите по-бързо, тъй като ви позволява да бъдете отворени за обратна връзка.

4. Силови тренировки

Една от най-добрите форми на упражнение, силовата тренировка помага за увеличаване на движението във всички части, главно в ставите на тялото. При затлъстяване е от решаващо значение ставите да се поддържат подвижни, в противен случай наднорменото тегло води до болки в ставите, което допълнително затруднява ежедневната работа. Въпреки че посещаването на фитнес зала е полезно, можете дори да направите една тренировка с личен треньор, за да научите за някои лесни упражнения и техники, които да следвате след това. Ако изберете първото, винаги питайте персонала как да регулирате тежестите и оборудването, така че да изградите интерес към използването на всяко от тях.

5. Кардио машини

Кардио машина за статично колоезденето е чудесен начин за изгаряне на калории, тъй като създава по-малко въздействие върху ставите, следователно е подходяща за хора със затлъстяване. Легналият велосипед обаче е още един умен избор, ако страдате от болки в гърба или ставите и се нуждаете от подкрепа. Легналите кростренажори са подобен на машина степер, който ви помага да работите както върху горната, така и върху долната част на тялото, без да създавате натиск върху ставите.

Ако нищо не е подходящо за вас поради ограничения на пространството или друга причина, преносим педал ви помага да въртите педалите, докато седите. Докато започвате, вървете бавно и бъдете последователни. Първоначално 5 минути на педала и след това почивка е правилният план. Можете да увеличите продължителността и интервалите, когато станете удобни и съвместими.

6. Упражнения за ум и тяло

Когато умът и тялото са едно цяло вир естествено се чувствате спокойни и весели. Това е един от най-добрите начини да останете във форма. Упражненията за ума и тялото станаха по-достъпни от преди, тъй като йога, подвижна медитация и часове по движение на Тай Чи са достъпни вече за всеки. Към който и курс да се присъедините, прегледайте преди да инвестирате. Взаимодействайте с треньора, за да научите повече за класа, неговото движение и как ще ви бъде от полза.

Запомнете, че избраният от вас вид упражнения не е толкова важен за факта, че работите върху него за намаляване на затлъстяването. Затова не се страхувайте да опитате нещо ново, което ви помага да останете във форма и весели. Също така, отдайте си заслуженото, когато можете да бъдете последователни, докато настоявате. Следвайте указанията по-горе и поддържайте дневник, за да следите напредъка си. Когато започнете да губите калории и се чувствате по-активни, ще се почувствате по-мотивирани да поддържате здравословен начин на живот редовно, за да намалите затлъстяването.

Често задавани въпроси

1. Кой е най-добрият начин за човек със затлъстяване да отслабне?

Най-добрият начин за човек със затлъстяване да отслабне е като следва определен основен диетичен план, който включва разнообразие от здравословни храни и сокове, които помагат за получаване на хранителни вещества, витамини и минерали, като същевременно ги поддържат активни. Също така, последователно да правите някои физически упражнения. Когато и двете вървят ръка за ръка, това със сигурност ще даде положителни резултати в загубата на калории.

2. Колко бързо може да отслабне човек със затлъстяване?

В зависимост от плана за отслабване, повечето хора със затлъстяване могат да се стремят да отслабнат със скорост от 2 до 4 за 2 седмици. Това ще варира в зависимост от ИТМ, рутината и режима на отслабване.

3. Какви храни трябва да избягва човек със затлъстяване?

Подсладените със захар напитки, рафинираните зърнени храни, сладкиши и десерти, картофи, червени и преработени меса са тези, които хората със затлъстяване трябва да избягват. Загубата на тегло се свързва с пълнозърнести храни, зеленчуци и плодове.

4. Къде отслабвате първо?

Къде ще отслабнете първо, когато сте на диета или тренирате, зависи от различни фактори като пол, възраст и генетика. Като правили, първо губите мазнина, която обгражда органите на тялото като черния дроб и бъбреците, а след това губите от талията и бедрата.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...