НачалоРецептиТуршия / зимнинаЦарска туршия без варене...

Царска туршия без варене в 3 литров буркан Рецепта

Царска туршия без варене в 3 литров буркан е класическа зимнина от българската кухня, която се радва на голяма популярност благодарение на своите богати вкусове и лесен начин на приготвяне.

Царската туршия без варене е лесна за приготвяне и не изисква специални умения или оборудване. Тя е чудесен начин да съхраните вкусовете на есента и да се насладите на домашно приготвени мариновани зеленчуци през зимата. С богатия си вкус и разнообразието от зеленчуци, тази туршия е не само вкусна, но и полезна добавка към всяко ястие.

При този начин на приготвяне зеленчуците се мариноват без необходимостта от стерилизация, което прави метода бърз и удобен. Ето как да си направите бърза туршия без стерилизация в 3л буркан.

Рецепта за царска туршия без варене в 3 литров буркан

Царска туршия без варене в 3 литров буркан

Необходими продукти и подправки за 1 буркан от 3 литра

  • 1 глава карфиол
  • 3 моркова
  • 4 червени чушки
  • 2 зелени чушки (по желание)
  • 4 зелени домата
  • 1 ч.ч. оцет (6%)
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. сол
  • 1 л вода;

Начин на приготвяне на царска туршия без стерилизация

Царска туршия без варене в 3 литров буркан

Измийте добре всички зеленчуци. Карфиолът се накъсва на малки розички, а морковите се нарязват на кръгчета. Чушките се почистват от семките и се нарязват на ивици или парчета.

Вземете чист 3-литров буркан и започнете да подреждате зеленчуците вътре. Започнете с карфиола и морковите, след което добавете и чушките. Между слоевете поставете няколко скилидки чесън (по желание) и дафинов лист. По желание добавете и зърната черен пипер.

В тенджера загрейте водата и добавете солта и захарта. Разбъркайте добре, докато се разтворят напълно. След това добавете оцета и разбъркайте отново. Оставете маринатата да изстине до стайна температура.

Залейте подредените зеленчуци с изстиналата марината, така че да ги покрива напълно. Похлупете буркана с пластмасова капачка, но не плътно и го оставете на стайна температура за 3-4 дни, докато зеленчуците поемат от маринатата и започнат да ферментират. След това можете да преместите буркана в на хладно, където туршията ще продължи да зрее.

Царската туршия е готова за консумация след около седмица, когато всички зеленчуци са се мариновали добре и са придобили характерния си кисел и свеж вкус. Подходяща е за сервиране като гарнитура към основни ястия или като част от разнообразни зимни салати.

Успех с приготвянето! Вече знаете как се прави сурова царска туршия без варене в 3 литрови буркани, за по-бързо приготвяне и успешна зимнина.

Виж още:

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Есенен маникюр в кафяво

Тази есен, кафявите нюанси за маникюр доминират с изтънчена елегантност и топлина. Този сезон се характеризира с богатство на земни цветове, които отразяват есенната...

Парена туршия със зеле и моркови

Маникюр с брокат