Чоп кебап с тиквички и месо по избор и тиквички. Това е една доста стара рецепта, която по-често се прави с агнешко месо, но се получава еднакво добре и със пилешко или свинско месо.
Чоп кебап с тиквички
За кебапа ще са ви нужни пресни тиквички и свежо месо по ваш избор. Приготвяли сме тази рецепта с пилешко месо и се получава наистина много добре, но като че ли на тиквичките им приляга повече червено месо. Все пак изборът остава във вашите ръце.
Необходими продукти
Тази рецепта може да се изпълни и като добавите лук и чушка между шишчетата освен тиквичките.
- 600 гр. месо;
- 300 гр тиквички (тънки и млади по възможност);
- 120 гр растителна мазнина;
- 3 яйца;
- 100 гр сухар;
- черен пипер;
- червен пипер;
- сол на вкус.
Как се прави чоп кебап с тиквички
Почиствате и измивате добре месото, след което го нарязвате на малки късчета. Нанизвате го на шишчета по 5-6 къса, като между парчетата месо се нанизват колелца от обелените тиквички.
Шишчетата се поръсват със сол, черен и и червен пипер и се запържват в горещо олио. След като ги извадите, ги оставяте настрана да се охладят и ги овалвате в предварително натрошения сухар.
Разбивате яйцата добре и ги овалвате в сухара, след което запържвате до зачервяване от всички страни.
Може да поднесете с картофено пюре или зелена салата.
Да ви е сладко!