НачалоРецептиЯстия с месоЧоп кебап с тиквички

Чоп кебап с тиквички

Чоп кебап с тиквички и месо по избор и тиквички. Това е една доста стара рецепта, която по-често се прави с агнешко месо, но се получава еднакво добре и със пилешко или свинско месо.

Чоп кебап с тиквички

За кебапа ще са ви нужни пресни тиквички и свежо месо по ваш избор. Приготвяли сме тази рецепта с пилешко месо и се получава наистина много добре, но като че ли на тиквичките им приляга повече червено месо. Все пак изборът остава във вашите ръце.

Необходими продукти

Тази рецепта може да се изпълни и като добавите лук и чушка между шишчетата освен тиквичките.

  • 600 гр. месо;
  • 300 гр тиквички (тънки и млади по възможност);
  • 120 гр растителна мазнина;
  • 3 яйца;
  • 100 гр сухар;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • сол на вкус.

Как се прави чоп кебап с тиквички

Почиствате и измивате добре месото, след което го нарязвате на малки късчета. Нанизвате го на шишчета по 5-6 къса, като между парчетата месо се нанизват колелца от обелените тиквички.

Шишчетата се поръсват със сол, черен и  и червен пипер и се запържват в горещо олио. След като ги извадите, ги оставяте настрана да се охладят и ги овалвате в предварително натрошения сухар.

Разбивате яйцата добре и ги овалвате в сухара, след което запържвате до зачервяване от всички страни.

Може да поднесете с картофено пюре или зелена салата.

Да ви е сладко!

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име