Шницел от гъби – време е за нещо по различно, безмесно и много питателно. Затова рецептата днес, ако все още не сте приготвяли подобна е шницел от гъби. Много от нас харесват гъбена каша или гъби с масло като гарнитура към често правената рецепта, каре с гъби, но опитвали ли сте шницел от гъби? Ако не сте, сега е момента да пробвате тази лесна и бърза за приготвяне рецепта.
Рецепта за шницел от гъби
- 600 гр. гъби (пресни);
- 150 мл. олио;
- 50 гр. масло;
- 150 гр. лук;
- 80 гр. галета;
- 4-5 яйца;
- черен пипер;
- сол.
Начин на приготвяне
В част от олиото се задушава ситно нарязаният лук. Прибавят се изчистените, измити и нарязани гъби заедно с част от маслото и се задушават до омекване, след което се поръсват със галетата и се снемат от огъня.
Прибавят се част от яйцата, ситно нарязаният магданоз, черният пипер и сол на вкус. Сместа се оставя да престои малко, за да се получи по-добро овкусяване. От нея се оформят шницели, които се панират в останалата част от яйцата и се изпържват. Поръсват се с останалата част от маслото и се поднасят с подходяща гарнитура.
Да ви е сладко!
Ако нашата рецепта за шницел от гъби ви е харесала, вижте и другите ни предложения за грузинска Ачма баница и леща.