Шницел от гъби

Шницел от гъби – време е за нещо по различно, безмесно и  много питателно. Затова рецептата днес, ако все още не сте приготвяли подобна е шницел от гъби. Много от нас харесват гъбена каша или гъби с масло като гарнитура към често правената рецепта, каре с гъби, но опитвали ли сте шницел от гъби? Ако не сте, сега е момента да пробвате тази лесна и бърза за приготвяне рецепта.

Рецепта за шницел от гъби

  • 600 гр. гъби (пресни);
  • 150 мл. олио;
  • 50 гр. масло;
  • 150 гр. лук;
  • 80 гр. галета;
  • 4-5 яйца;
  • черен пипер;
  • сол.

Начин на приготвяне

В част от олиото се задушава ситно нарязаният лук. Прибавят се изчистените, измити и нарязани гъби заедно с част от маслото и се задушават до омекване, след което се поръсват със галетата и се снемат от огъня.

Прибавят се част от яйцата, ситно нарязаният магданоз, черният пипер и сол на вкус. Сместа се оставя да престои малко, за да се получи по-добро овкусяване. От нея се оформят шницели, които се панират в останалата част от яйцата и се изпържват. Поръсват се с останалата част от маслото и се поднасят с подходяща гарнитура.

Да ви е сладко!

Ако нашата рецепта за шницел от гъби ви е харесала, вижте и другите ни предложения за грузинска Ачма баница и леща.

Научавайте винаги първи най-новото от Тами Бг, като ни последвате в Google Новини

Препоръчано

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име