Десертът ябълков сладкиш с бисквитие уникално сладко изкушение, за което е характерен нежния вкус на ябълките, хрупкавите орехи и меката текстура на бисквитите омекнали от пандишпановата заливка.
Затова и днес решихме да добавим тази страхотна рецепта за лесен ябълков сладкиш с бисквити и орехи плюс пандишпанова заливка. Ето я и нея.
Лесен ябълков сладкиш десерт с бисквити
Ябълковият сладкиш с цели бисквити е класически десерт, който върви ръка за ръка с кафе, за подслаждане, като лека закуска или като десерт след основно хранене. Независимо дали ще го поднасяте на гости или за похапване по всяко време, десертът ябълков сладкиш заема специално място в сърцето и стомаха на всеки, който го е опитал поне веднъж.
Необходими продукти за сладкиша от ябълки
- 120 гр краве масло;
- бисквити (ванилия или шоколад);
- ябълки;
- орехи.
За пандишпанова смес на ябълков сладкиш
- 4-5 яйца (в зависимост от тавата за печене);
- 1/2 чаша олио;
- 2ч.ч. брашно;
- 1 ванилия;
- 1 бакпулвер;
- 5-6 с.л. топла вода.
Как да приготвите ябълков сладкиш с бисквити
В тава се разтопява половината от цяло пакетче масло от 125гр, или 50-60гр. Нареждате бисквитите, така че да покрият плътно дъното. Върху тях се нареждате плътно предварително обелените, почистени от семките и нарязани на резенчета или шайби, ябълки.
Всичко това поръсвате отгоре със ситно накълцани орехи (може и смлени), след което добавят другата част от маслото, нарязано на малки парченца.
Заливате с пандишпанова смес, приготвена със съставките описани по-горе. Заливката за десерта ябълков сладкиш се прави, като разбивате яйцата и захарта с миксер, след което добавяте на порции олиото.
Пресявате брашното и към него добавяте бакпулвера и ванилията. Към разбитите яйца добавяте сухата смес плюс 5-6 супени лъжици топла вода. Всичко това разбивате на ръка до пълното смесване на съставките (до получаван на хомогенна смес).
Печете на фурна на 180 – 190 градуса до зачервяване на сладкиша от ябълки.
По желание, може да украсите с пудра захар или по ваш вкус. По време на приготвяне на десерта, може да добавите и мед, канела или да го персонализирате по ваш вкус, почти сигурно е, че няма да сбъркате (все пак това не е торта, а лек десерт).
Да ви е сладко!
Надяваме се сладкиша да ви се е получил и ако ви е допаднал, може да споделите в секцията за коментари по-долу в страницата. Не пропускайте да изпробвате и тази рецепта за пухкав кекс с кисело мялко.
А ако имате намерение да правите сладки с голяма дълготрайност, няма нищо по-подходящо за целта от тази страхотна и лесна рецепта за меломакарона.
Ето и нашето предложение за закуска във вторник :), палачинки с прясно мляко по стара класическа рецепта.