НачалоРецептиПечиваЯбълков сладкиш с бисквити

Ябълков сладкиш с бисквити

Десертът ябълков сладкиш с бисквитие уникално сладко изкушение, за което е характерен нежния вкус на ябълките, хрупкавите орехи и меката текстура на бисквитите омекнали от пандишпановата заливка.

Затова и днес решихме да добавим тази страхотна рецепта за лесен ябълков сладкиш с бисквити и орехи плюс пандишпанова заливка. Ето я и нея.

Лесен ябълков сладкиш десерт с бисквити

Ябълковият сладкиш с цели бисквити е класически десерт, който върви ръка за ръка с кафе, за подслаждане, като лека закуска или като десерт след основно хранене. Независимо дали ще го поднасяте на гости или за похапване по всяко време, десертът ябълков сладкиш заема специално място в сърцето и стомаха на всеки, който го е опитал поне веднъж.

Необходими продукти за сладкиша от ябълки

Ябълков сладкиш - десерт с бисквити и орехи

  • 120 гр краве масло;
  • бисквити (ванилия или шоколад);
  • ябълки;
  • орехи.

За пандишпанова смес на ябълков сладкиш

  • 4-5 яйца (в зависимост от тавата за печене);
  • 1/2 чаша олио;
  • 2ч.ч. брашно;
  • 1 ванилия;
  • 1 бакпулвер;
  • 5-6 с.л. топла вода.

Как да приготвите ябълков сладкиш с бисквити

В тава се разтопява половината от цяло пакетче масло от 125гр, или 50-60гр. Нареждате бисквитите, така че да покрият плътно дъното. Върху тях се нареждате плътно предварително обелените, почистени от семките и нарязани на резенчета или шайби, ябълки.

Всичко това поръсвате отгоре със ситно накълцани орехи (може и смлени), след което добавят другата част от маслото, нарязано на малки парченца.

Заливате с пандишпанова смес, приготвена със съставките описани по-горе. Заливката за десерта ябълков сладкиш се прави, като разбивате яйцата и захарта с миксер, след което добавяте на порции олиото.

Пресявате брашното и към него добавяте бакпулвера и ванилията. Към разбитите яйца добавяте сухата смес плюс 5-6 супени лъжици топла вода. Всичко това разбивате на ръка до пълното смесване на съставките (до получаван на хомогенна смес).

Печете на фурна на 180 – 190 градуса до зачервяване на сладкиша от ябълки.

По желание, може да украсите с пудра захар или по ваш вкус. По време на приготвяне на десерта, може да добавите и мед, канела или да го персонализирате по ваш вкус, почти сигурно е, че няма да сбъркате (все пак това не е торта, а лек десерт).

Да ви е сладко!

Ябълков сладкиш - десерт с бисквити и орехи

Надяваме се сладкиша да ви се е получил и ако ви е допаднал, може да споделите в секцията за коментари по-долу в страницата. Не пропускайте да изпробвате и тази рецепта за пухкав кекс с кисело мялко.

А ако имате намерение да правите сладки с голяма дълготрайност, няма нищо по-подходящо за целта от тази страхотна и лесна рецепта за меломакарона.

Ето и нашето предложение за закуска във вторник :),  палачинки с прясно мляко по стара класическа рецепта.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...