НачалоЯстия с месоСвинско месоЯхния със свинско месо...

Яхния със свинско месо и картофи

Рецепта за вкусна яхния със свинско месо и картофи, изключително подходяща за зимните месеци. Сериозен протеин, от който се нуждаем в студеното време и прекрасен въглехидрати от страна на картофите.

Рецепта за яхния със свинско месо и картофи

  • 600 гр. свинска плешка или врат;
  • 600 гр. картофи;
  • 1 бр. морков;
  • 1 бр. кромид лук;
  • 5-6 бр. бамя;
  • 2 бр. зелен пипер;
  • 200 гр. домати (настъргани);
  • 2 ч.л. червен пипер;
  • 2 бр. дафинов лист;
  • 100 мл. олио;
  • магданоз;
  • черен пипер;
  • джоджен;
  • 1 с.л. брашно;
  • сол.

Начин на приготвяне

Нарежете на едри кубчета свинското месо и го запържете в сгорщената мазнина. Сложете малко водичка и го задушете до готовност. Към него прибавете нарязаният на ситно лук, моркови, бамя и зелените пиперки и така задушете за още 6-7 минути.

Прибавете настърганите домати, червеният пипер и гответе още 5-6 минутки. Следва да добавите още нарязаните на едро картофи, подправете със сол на вкус, черен пипер, джоджен и дафинов лист.

Долейте топла вода, колкото да покрие всички компоненти на ястието и гответе до готовност на картофите. Свалете от котлона и прибавете брашното размито с малко вода, като бъркате непрекъснато за да се сгъсти яхнията. Върнете тенджерата на котлона и гответе още 6-7 минути.

Поднесете топло, гарнирано със ситно нарязан магданоз.

Да ви е сладко!

Ако тази рецепта за яхния със свинско месо и картофи ви е харесала, прегледайте и  другите ни предложенията за:

Виж още:

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...