Рецепта за вкусна яхния със свинско месо и картофи, изключително подходяща за зимните месеци. Сериозен протеин, от който се нуждаем в студеното време и прекрасен въглехидрати от страна на картофите.
Виж още: Свинско с ориз на фурна
Рецепта за яхния със свинско месо и картофи
- 600 гр. свинска плешка или врат;
- 600 гр. картофи;
- 1 бр. морков;
- 1 бр. кромид лук;
- 5-6 бр. бамя;
- 2 бр. зелен пипер;
- 200 гр. домати (настъргани);
- 2 ч.л. червен пипер;
- 2 бр. дафинов лист;
- 100 мл. олио;
- магданоз;
- черен пипер;
- джоджен;
- 1 с.л. брашно;
- сол.
Начин на приготвяне
Нарежете на едри кубчета свинското месо и го запържете в сгорщената мазнина. Сложете малко водичка и го задушете до готовност. Към него прибавете нарязаният на ситно лук, моркови, бамя и зелените пиперки и така задушете за още 6-7 минути.
Прибавете настърганите домати, червеният пипер и гответе още 5-6 минутки. Следва да добавите още нарязаните на едро картофи, подправете със сол на вкус, черен пипер, джоджен и дафинов лист.
Долейте топла вода, колкото да покрие всички компоненти на ястието и гответе до готовност на картофите. Свалете от котлона и прибавете брашното размито с малко вода, като бъркате непрекъснато за да се сгъсти яхнията. Върнете тенджерата на котлона и гответе още 6-7 минути.
Поднесете топло, гарнирано със ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!
Ако тази рецепта за яхния със свинско месо и картофи ви е харесала, прегледайте и другите ни предложенията за:
Виж още: