НачалоЗдраве10 вечнозелени стайни цветя...

10 вечнозелени стайни цветя и растения, които да красят дома ви

Вечнозелени стайни цветя и растения. Стайните растения са най-добрият начин да украсите дома си! Те са красиви, добавят позитивизъм към вашия дом, правят къщата ви да изглежда по-естествена и доказано подобряват вашето психическо здраве. Изборът на правилните стайни вечнозелени растения може да бъде от полза за вас, тъй като те са нещо повече от начин за декорация. Изберете растения, които не само са лесни за поддръжка, но и издържат по-дълго време.

Вечнозелени стайни цветя и растения

Ако сте човек, който иска да добави нотка зеленина към вътрешното си пространство и търси растения, които са вечнозелени и не изискват особено голяма поддръжка, тогава вижте списъка с растения тук.

Няма по-добър начин да разширите дома си от добавянето на зеленина към някоя от стаите ви. В днешния напрегнат начин на живот, те ще добавят нотка свежест и постоянна зеленина в дома ви.

Бостънска папрат

вечнозелени стайни цветя

Ако търсите растение, което може лесно да издържи през цялата година, без да полагате твърде много усилия за отглеждането му, тогава трябва да си вземете бостънска папрат. Това растение расте много добре при непряка слънчева светлина и изисква изключително ниска поддръжка. Не е необходимо да го поливате твърде много, но се уверете, че почвата е влажна.

Китайски евъргрийн

вечнозелени стайни цветя

Както подсказва името, китайският евъргрийн е растение, чиито листа никога няма да сменят цветът си, независимо какъв е сезонът. То може да расте при стайни условия и се нуждае само от достатъчно вода, за да поддържа почвата частично влажна.

Монстера – вечнозелени стайни цветя

Монстерата е известна с красивите си големи и лъскави листа. Това е едно от най-добрите вечнозелени растения с ниска поддръжка, които можете да имате у дома си. Това растение ще остане вечнозелено, ако не го държите на ярка и непряка слънчева светлина.

Змийско растение

Едно от най-често отглежданите стайни растения е змийското растение. Това растение има дълги листа с жълти очертания, които са изпълнени с интензивен зелен нюанс. Те са известни като естествен пречиствател на въздуха. Виреят добре на непряка слънчева светлина и не се нуждаят от прекомерно поливане.

Алое вера

Растение, което е добре известно със своите лечебни свойства и е чудесен избор за отглеждане в домашни условия. Това вечнозелено стайно растение е чудесно за лечение на проблеми, свързани с кожата и косата. Използва се и при други заболявания на тялото. Алое вера преживявя добре при стайни условия. Уверете се, че го поливате по-малко и то ще ви радва през цялата година.

Фикус бенджамин

Ако искате високо растение, което да държите до прозореца или да украсявате празните ъгли на стаите си, може да изберете този вид фикус. Това растение има много зелени и пищни листа с тънки стъбла и клони. Фикус бенджамин ще процъфтява както на закрито, така и на открито. Уверете се, че използвате почва с добър дренаж.

Палма Арека

Тази палма се отличава с красива, дълга и заострена зеленина. Това е едно от перфектните вечнозелени стайни цветя, които можете да добавите в някой ъгъл на дома си, стига да се сдобиете с по-ниско растящ вид. Не изисква поддръжка и добавя тропическа нотка към къщата ви. Освен това, палма арека пречиства въздуха и по този начин е чудесна за добавяне към дома ви като естествен пречиствател на въздуха. За повече информация, как да отгледате палма арека в саксия прочетете тук.

Потос

Потосът (дяволски бръшлян) има дебели, зелени и восъчни листа. Остава вечнозелен през цялата година без много поддръжка. Можете да ги добавите като висящи растения на балкона си, ако нямате много място за него в стаята.

Сансевиера (индийски меч)

С височина до 180см, индийския меч може да бъде чудесен избор за вашия дом и  да краси веранди, первази на прозорци или да се постави във висящи кашпи. Това растение е популярен избор за вечнозелени стайни цветя и растения, защото е лесно за обгрижване и ще бъде наистина трудно да го унищожите, стига да не го преполеете обилно. Поливайте само когато почвата е наистина суха и умерено.

Пахира

Пахрата, познато още като Дървото на парите е вид произхождащ от Централна и Южна Америка, който отдавна е привлекателно вечнозелено стайно растение, лесно за поддръжка, благодарение на своята издръжлива природа. Най-често пахирата се продават като малки стайни цветя, съставени от три, пет или седем стъбла. Пахирата трябва да се полива редовно, всеки път когато горните 1-2 сантиметра от почвата изсъхнат.

Разбира се списъкът с подходящите вечнозелени стайни цветя и растения далеч не свършва дотук, но това е една малка селекция, с която може да започнете, ако решите да направите зелен кът в дома си, който да ви радва целогодишно.

Виж още:

Каланхое – отглеждане на най-красивото стайно мушкато

Иделаните малки стайни растения

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за утре, 16 юли 2024:

Добро време за интелектуална дейност, общуване и учене. Отношенията между влюбените ще се развият към по-добро. Хороскоп за 16 юли 2024 Овен днес имате склонност да летите...