НачалоКрасота и Стил10 лесни прически за...

10 лесни прически за по-малко от 10 минути всяка

Търсите лесни прически? Ако бързате, днес ще ви предложим едни от най-бързите и лесни прически, които можете да направите, някои от тях дори в движение за по малко от 10 минути.

Времето изглежда никога не е достатъчно и в резултат на това някои задачи се отхвърлят в полза на други. Но да изглеждате добре не е нещо, от което трябва да се лишавате.

Лесни прически за по-малко от 10 минути

Независимо от повода, възможно е да направите прическата си подходяща дори за 10 минути или по-малко. По-долу ще ви представим десет бързи и лесни прически, които можете да направите между другото, оставяйки ви повече време за други неща.

Нисък рошав кок

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masha (@masha_theone)

Този 10-минутен нисък кок работи като перфектната прическа за училище и дори като елегантна вечерна прическа и всъщност можете да го направите за 10 минути или по-малко. Съберете косата си на ниска опашка, оставете бретона навън. след това сплетете опашката си и завъртете косата около основата, като приберете краищата с фиби. Толкова лесно и бързо, нали?

Прическа тип конска опашка (понитейл)

Прическа тип конска опашка, понитейл

Свещеният граал на бързите и лесни прически винаги ще принадлежи на конската опашка. Може да придаде дори на най-разрошените коси бързо прилична форма. Можете дори да повдигнете някои части в горната част, за да придадете на стила повече измерение.

Лесни прически тип Къдрици

Ако търсите страхотни идеи за 10-минутни прически, не пропускайте тази. Момичетата с къдрици знаят упражнението. Съберете ги на снопчета и ги закрепете с ластик за коса и фиби. Създайте изкуствен бретон, като вземете пусната коса отпред и я издърпате леко назад.

Половината нагоре, половина надолу

Визията наполовина нагоре-наполовина надолу е лесна. Но как да спортувате с тази 10-минутна прическа, без да изглеждате разрошени? Ключът е първо да създадете няколко фини вълни с помощта на пръчка за къдрици. След това вземете големи кичури коса от двете страни на главата си, завъртете ги (или ги сплетете, ако предпочитате) около половината надолу, преди да закрепите двете страни заедно с лента за коса. Вземете малко коса от свободния край на опашката и я увийте около лентата, за да завършите стила.

Лесни прически – дълъг небрежен Боб

лесни прически

Боб прическите могат да бъдат трудни, когато става въпрос за промяната им, но като вземете няколко кичура коса и леко ги извиете и обърнете, вашето боб може незабавно да придобие изцяло нова визия. За задържане на косата използвайте спрей за завършване и след по-малко от 10 минути ще имате перфектен външен вид.

Елегантно прибрано коса за нула време

Прическа, която изглежда малко разхвърляна, може да бъде по-елегантна и шик, особено ако я преметнете настрани. Най-добрата част е, че можете да започнете с косата ви такава, каквато и няма нужда от подготовка.

За да омекотите външния вид, издърпайте някои рамкиращи лицето кичури, усучете ги и им придайте леки къдрици. Може с пръчка за къдрене (ролер) да създадете свободни, вълнообразни кичури.

Правилен кок

лесни прически, правилен кок

Следващата лесна прическа от списъка е този красив кок, стига да го направите правилно. Независимо дали сте току-що излезли от банята или сте жертва на разрошена коса след спане, ключът към този стил е елегантността, която е гарантирана от подходящо направения кок.

Прическа тип принцеса (туист къдрици)

Говорейки за най-бързите и лесни 10-минутни прически, не можем да пропуснем да споменем туист къдриците. Просто вземете кичури коса, усучете ги леко и направете нещо като корона с тях.

Пикси лесни прически

Пикси прическите са идеалния фънки стил. Смесването на права коса с къдрици е тайната на открояващия се стил. С помощта на тънката преса за коса вземете произволни кичури и ги накъдрете в зависимост от посоката, в която искате да лежат. След това разрошете косата си и запечатайте фризурата с лак за коса.

Сладки и лесни къдрици

Може би си мислите, че постигането на прическа с пищни къдрици, ще отнеме повече време от сутрешното кафе, но всъщност има и лесен начин за постигане на тази  прическа.

Номерът е да приберете косата си на висока опашка, след което да я разделите на две части. Навийте едната половина с помощта на пръчка (ролер) за къдрене, като направите къдрицата толкова стегната или разхлабена, колкото вие желаете.
Повторете с другата половина. След това развалете опашката и разделете къдриците.

Често задавани въпроси

Коя лесни прически се оформят най-бързо?

Най-лесната прическа за оформяне често е обикновена конска опашка или кок. Тези стилове се създават бързо, изискват минимални инструменти и продукти и са универсални за различни поводи. Те са практичен избор за фризура на косата без усилие, като същевременно изглеждат шик.

Как да оформя косата си в последния момент?

За оформяне в последния момент изберете лесни, но елегантни прически като висока конска опашка, разрошен кок или полувдигната, полуспусната визия. Използвайте аксесоари като ленти за глава или фиби.

Как мога да оформя косата си набързо?

За да оформите косата набързо, изберете бързи и лесни визии като елегантна конска опашка, разрошен кок или обикновена плитка. Използвайте аксесоари като фиби или ластик.

Коя е най-подхдящата прическа за сън?

Най-подходящата прическа за сън е разхлабена плитка или разхлабен кок на главата. Тези стилове предотвратяват заплитането и намаляват триенето с възглавницата.

Избягвайте стегнатите прически, които могат да причинят напрежение и стрес върху косата и скалпа през нощта. Използването на копринена или сатенена калъфка за възглавница също може да помогне за намаляване на триенето и да защити здравето на косата.

Трябва ли да спя с вдигната или спусната коса?

Спането с пусната коса, като разхлабен кок или плитка, е полезно, тъй като свежда до минимум заплитането и накъсването, причинено от триене с възглавницата. Въпреки това е важно да избягвате стегнатите прически, които могат да причинят стрес на косата и скалпа.

Не пропускайте още:

Подмладяващи къси прически

Дамски къси прически

снимки: stock.adobe.com

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...