НачалоЗа дома10 неща, които не...

10 неща, които не трябва да се държат близо до Wi-Fi рутер

Струва си да помислите за местоположението на Wi-Fi рутера – не всички места са еднакво подходящи за това устройство.

Всички джаджи са свързани към безжичния рутер: от смартфон до лаптоп, дори умни домакински уреди. Обикновено устройството стои в коридора или в ниша над входната врата. Но има и алтернативни решения.

Какво не трябва да държите близо  до Wi-Fi рутер

1. Климатик

Отоплението могат да бъдат истинско препятствие за вашата Wi-Fi мрежа. Това е така, защото пречи на сигнала да достигне до други места в къщата със силата си, особено на подове, където има инсталирано отопление.

2. Микровълнова

Микровълновата фурна използва вълни от 2,4 GHz, за да затопли храната в нея. Следователно има смущения в сигнала между устройството и Wi-Fi устройството. Затова не се препоръчва да стоите близо до вашия рутер или сигналът може да е лош.

3. Рутери от други съседи

Ако живеете на място с много съседи близо до вашия апартамент и те също имат Wi-Fi, това може да е причина за слабия сигнал. Това е така, защото има много смущения от различни сигнали в същото поле като вашето. Така че потърсете добро място за инсталиране на вашия рутер и дръжте устройството си малко по-далеч.

4. Огледалото

Може да звучи много странно, но е истина. Огледалото успява да намали силата на Wi-Fi сигнала с 50%, вярвате или не. Най-любопитното е, че това е така, защото може да обърне сигнала. Много изненадващо, нали?

5. Вода

Ако имате аквариум близо до вашия Wi-Fi рутер, добра идея е да изберете ново място, където да го инсталирате. Това е така, защото примесите във водата я превръщат в електричество. Тогава водата започва да действа като източник, който абсорбира Wi-Fi сигнала и намалява капацитета му вътре в къщата. В допълнение, той също така отразява и прекъсва звуковите вълни, които значително увреждат сигнала.

6. Дебели стени

Друг момент, който може да е очевиден, но винаги е добре да знаете. Прекалено дебелите стени могат да влошат производителността на Wi-Fi, тъй като могат да попречат на преминаването на сигнала от стая в стая. Освен това стените могат да поемат сигнала и да намалят интернет капацитета на устройства, свързани към рутера.

7. Телевизор

Ако поставите вашия рутер зад телевизора, добра идея е да промените местоположението му. Металните компоненти както във вашия телевизор, така и в рутера могат да представляват пречки за достигането на Wi-Fi до свързаните устройства по възможно най-добрия начин. Така че никога не го оставяйте там.

8. Bluetooth

Въпреки че това е нещо, което вече не използваме много, добре е да запомните, че Bluetooth пречи на вашата Wi-Fi производителност. Това е така, защото всеки вид безжично устройство може да причини проблеми на рутера, тъй като сигналите могат да се разсеят. Така че, ако използвате Bluetooth, за да свържете нещо, следете своя Wi-Fi рутер.

9. Стъкло

Стъклото е друго нещо, което също може да попречи много на Wi-Fi сигнала, тъй като съдържа метални текстури, които могат да абсорбират сигналите, изпратени от рутера. Така че, ако вашето устройство е в стая с много стъклени предмети или прозорзи, много често се случва да работи по-бавно поради това.

10. Бебефони

Като цяло устройства, които използват честоти на сигнала, подобни на Wi-Fi, могат да бъдат голям проблем за вашия рутер. Бебефоните и радиото са пример за това, тъй като в крайна сметка могат да попречат на разпространението на Wi-Fi сигнала и да забавят връзката ви.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хороскоп за утре, 16 юли 2024:

Добро време за интелектуална дейност, общуване и учене. Отношенията между влюбените ще се развият към по-добро. Хороскоп за 16 юли 2024 Овен днес имате склонност да летите...