четвъртък, 30 май 2024
12.7 C
София

20 идеи за причeски с конска опашка

Известно е, че прическите с конска опашка са практични, но могат да бъдат и секси. Отместването на кичури от лицето, но оставянето на дължините да висят свободно, дава младежки и приятен ефект. Стилът е лесно приспособим за различните дължини на косата. Ако търсите модерен поглед с повдигането на косата, просто разгледайте галерията по-долу.

Днес не можете просто да вържете косата си отзад с ластик, ако искате да направите впечатление. Модерните конски опашки могат да бъдат надградени с кичури, плитки, бретони и други похвати привличащи вниманието. Можете да опитате различни текстури, да си играете с удължения и да редувате висока и ниска опашка. Ето няколко примери и идеи в снимки.

Видове прически с конска опашка

прически с конска опашка
Hannah

Разрошена конска опашка

Контрастът на текстурите в рамките на една прическа е много впечатляващ. Ако пригладите косата си в корените с гел, издърпате я назад на конска опашка и след това я срешете, ще получите шикозен гладък и разрошен стил.

Ниска отпусната конска опашка

Стегнатите конски опашки може да са добри за някои дейности, но също така са стресиращи за вашата коса. Ниската опашка, вързана няколко сантиметра под тила ви, може да изглежда спокойно и модерно. Можете да я приложите за права или текстурирана коса, подстригана на пластове или с една дължина.

прически с конска опашка
Hannah

Френска усукана конска опашка

Смесването на две прически в една е друг популярен подход в прическите. За да направите стила симетричен, можете да направите две френски усуквания една срещу друга или да използвате обикновено френско усукване, което завършва със странично пони за страхотен асиметричен вид.

Увита конска опашка

Увитите конски опашки не са нищо ново под слънцето, но може да експериментирате разбира се. Опитайте се да оставите част, която ще използвате за увиване на конската си опашка, и я завъртете, преди да я увиете около основата й. Това работи най-добре с ниска конска опашка.

Обмена конска опашка

Повече обем при този стил придава на този външен вид драматизъм и винтидж атмосфера. За да създадете стила, първо добавете текстура. След това срешете обратно косата и внимателно изгладете горния слой. Завършете, като закрепите с ластик. За фина коса добавете удължения към опашката.

Разхлабена и прибрана конска опашка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ashley Petty (@ashpetty)

Някои стилове на конска опашка са най-подходящи за фитнес залата, но тази е достатъчно специална за вечерна среща. За стилизиране започнете с ниска конска опашка, оставяйки два кичура за връзване. Няколко сантиметра надолу от основата, завържете косата и внимателно издърпайте вързаната част, за да направите косата в подобно на малък балон, както е показано на снимката по-горе. Повторете топва 2-3 пъти.

Каскадна конска опашка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natalie Anne Ayoub (@natalieannehair)

Тази прическа е най-подходяща за гъста коса. Навийте кичури с конусовидна маша, след което изтеглете във висока конска опашка. Това е перфектен съвременен вариант за прическа за сватба или за официален повод.

Опашка с плитка

Плитките издигат стила на конската опашка, добавяйки интерес. Тази хибридна прическа съчетава една плитка с класическо ниско набиране за косата, която е модерна и лесна. Използвайте лак за фиксация.

Прическа Помпадур

Височината в горната част с елегантните страни прави поразителен силует. Тази форма работи както за дълги кичури, така и за коса с дължина до раменете.

Усукана странична конска опашка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonina Ilchenko (@tonyastylist)

Този стил започва с усукана плитка, която се увива около главата, започвайки от странична част и следвайки извивката на линията на косата. Използвайте пръсти, за да я разхлабите за красив завършек. Краищата са оставени свободни, създавайки романтична опашка, която пада върху едното рамо.

Висока и елегантна прическа с опашка

За права коса прическите с висока конска опашка са бърз стилен вариант. За да създадете този външен вид, подстрижете корените и дръпнете цялата коса назад към  темето, като я закрепите с ластик. Увийте лента за коса от долната част на опашката  и отгоре, за да скриете сглобката.

Разхвърляна опашка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KIRA MCCLENAGHAN (@parla.hair)

Вместо да използвате ластик, опитайте да приберете косата си на секции за подобаващ завършек.

Кръстосаната конска опашка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by by Rita Serrano (@hairdreams_)

Всеки може да направи красиви прически с конска опашка с тази лесна техника. Оставете част от косата от двете страни на главата си за усукването над ниската  опашка. Приведете останалата част до задната линия на косата и направете ниска опашка. Направете усуквания от резервните секции, пресечете ги и увийте основата на конската опашка, като закрепите краищата отдолу.

Централно разделено пони

Разделението на косата по средата работи добре в слоесто разделяне, придавайки структура на частите, оформящи лицето. Частта трябва да се простира назад само на няколко сантиметра от предната линия на косата, така че обемът да може да се поддържа горе в главата. Свободните кичури правят това страхотна опция за опашка за къса коса.

Опашка с френска плитка

Тази визия е чудесен начин да включите слоеве или дълъг бретон в изметната назад визия. Разхлабената плитка, минаваща към темето, придава обем и позволява различни дължини да бъдат обработени част по част.

Опашка с дантелена плитка

Този вариант съчетава кафяви и руси цветове за смесване на нюанси, което е наистина уникално.

Ретро опашка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melissa Cook (@missysueblog)

Ако искате да направите високата конска опашка още по-класическа, отколкото е, защо не й придадете ретро усещане? Като увиете страничен участък коса около основата може да насочите настроението от 60-те години на миналия век за нула време. Оставете няколко кичура да паднат надолу и сте готова за всеки повод, ежедневен или официален.

Вълнообразна конска опашка

Няма причина високата опашка да е гладка и елегантна. Като накъдрите косата, след като я издърпате назад, получавате разхвърляна, но очарователна естетика, която ще подхожда на всяко официално събитие.

Други варианти за прическа с повдигната коса на опашка

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iris Freitas (@braids_in_action)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hairstyle Ideas (@sweethearts_hair)

предишна статия
следваща статия
Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

5 модерни цветове на дрехи, които ще ви издигнат на върха през лятото

Определено трябва да имате артикули в един от тези нюанси в гардероба си. Те изглеждат не само стилни, но ще ви направят по женствени....