НачалоКрасота и СтилПрически6 от най-добрите къси...

6 от най-добрите къси прически според стилисти

Тенденции за къса коса!

Повечето къси прически често получават лоша слава за това, че някои ги смятат за скучни. Твърдението е, че колкото по-малко коса имате, толкова по-малко можете да правите с нея. Въпреки че това може да е вярно в някои случаи, известни фризьори уверяват, че има много тенденции и за късата коса. Помислете само за пикси прическите или наперените прически с конски опашки и всякакъв вид боб прически.

Така че, ако сте търсили начин да освежите косата си за лято 2024 г. или дори за след това, прегледайте най-горещите тенденции в прическите за къса коса за годината.

Къса боб прическа с бретон

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana de Armas (@anhadearmas)

Не може да се отрече, че бретонът отново се появи като основна прическа през 2024 г., независимо от дължината. Дамите искат да сменят класическата форма с добавяне на малко кичури и бретон и това ще им помогне да отворят лицето, а в зависимост от дължината на бретона, може и да повдигне цялостния външен вид

Само имайте предвид, че бретонът изисква допълнително оформяне, така че не изисква толкова малко поддръжка, колкото някои други тенденции в прическите за къса коса. Въпреки това, с кръгли четки и сешоар стилизирането е лесно.

Къси прически тъп боб

тъп боб къси прически
marat_maratti

Ако търсите малко по-голяма дължина, стилистите предлагат да опитате приеска тъп боб. Красотата на тази визия е това, че може да се носи по всяко време и подхожда на всеки стил. „Тъпият боб е свързан с остри, чисти линии, които правят смело изявление.

Тази прическа пада на или точно под линията на челюстта и изглежда зашеметяващо на овални, квадратни и сърцевидни лица. Тя е идеална за тези, които искат елегантен външен вид.

Къси пикси прически

къси пикси прически
Sister Golden Hair

Ако имате супер къса коса или искате да се подстрижете късо, то късите пикси прически са тук  за да помогнат. Пикси прическата е вечна визия и всичко е свързано с късата дължина, като може да варира от ултра-къси до малко по-дълги слоеве. Тази прическа работи добре на овални и квадратни лица.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florence Pugh Photos (@pughphotos)


За да получите външния вид, стилистите съветват да поискате да ви направят  накъсани слоеве и по-дълъг бретон за. След като подстригването е завършено, стилизирайте пиксито си до съвършенство със спрей за допълнителна текстура.

Текстурирана лоб прическа (дълъг боб)

къси прически
soraverly

Добавяйки малко повече дължина, получавате по-добър вид на предната част . По-конкретно, такъв, който е текстуриран. Текстурираният лоб е универсален и модерен избор за тези, които искат малко повече дължина. Обикновено пада между брадичката и раменете и има меки, накъсани слоеве. Тази прическа подхожда на всички форми на лицето и е страхотна за придаване на движение и обем на косата.

Къси прически с конска опашка

къси прическа тип конска опашка

Конските опашки са любими за лятото и ако имате къса или малко по-дълга къса коса, тази нахакана визия е напълно постижима. Високата конска опашка за къса коса е  елегантна и е идеална за овални и сърцевидни лица.

За да получите външния вид, започнете, като срешете косата си с четка и след това използвайте гел или лак за коса, за да усъвършенствате гладката визия. Съберете я отгоре на главата и я закрепете с ластик. Може да използвайте фиби за по-късите кичури.

Разхвърляни къси прически

 

View this post on Instagram

 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

За по-лятна, безпроблемна тази разхвърляна къса прическа е добре да бъде направена на пластове. Това е добър начин да добавите естествено движение и да поддържате косата в добра форма, ако сте си направили боб прическа през пролетта и започвате да я оставяте да расте отново лятото. Когато косата започне да достига неудобна междинна дължина, добавянето на накъсани слоеве ще ви отърве от част от косата и ще й придаде на „по-хладен“ ефект без усилие.

прически на пластове
Degosta

За да усъвършенствате този рошав вид, може да използвате спрей със блясък в краищата. Междувременно, ако искате да подсилите формата, можете да накъдрите леко краищата.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Кюфтета с бял сос фрикасе

Ако харесвате пиле фрикасе, почти със сигурност ще сте любители и на кюфтета с бял сос фрикасе. Това е една чудесна манджа, която е...