НачалоТехнологииWhatsApp пуска новини, за...

WhatsApp пуска новини, за които любителите на поверителността са мечтали

Миналия 15 май WhatsApp пусна една от най-дългоочакваните, но противоречиви функции на приложението. Потребителите вече могат да скриват разговорите от любопитни очи. Целта е да защитите чата от потенциални нашественици или хора, които си заемат мобилния телефон, например.

По този начин защитените разговори не могат да бъдат прочетени от никой друг освен от собственика на профила. Този инструмент обаче е критикуван и от много хора, които са забелязали възможността да действат нечестно.

WhatsApp чат защита-  разберете как работи

Новата функция се нарича „Защита на чат“ и е начин за защита на чатовете в приложението с пароли. Могат да се използват два различни метода за блокиране: ПИН код или биометрия. По този начин, когато чатът съдържа поверителна информация, само собственикът на профила знае как да получи достъп до съдържанието в него.

Така че, ако някой вдигне телефона ви и отвори месинджъра, той няма да може да прочете защитените съобщения. Това е чудесно решение в случай на взлом и кражба например.

Въпреки това, ако някой потребител иска да скрие „тайния живот“, който води чрез WhatsApp, той също може да направи това. Това означава, че механизмът също ви позволява да скриете информация от други хора, дори „измамно“ съдържание, като държавна измяна, например.

Как да активирате новата функционалност на приложението

Първо, трябва да се отбележи, че новостта е в процес на разпространение. Така че вашият WhatsApp може все още да не е актуален, но скоро ще стане. За всеки случай отидете в Play Store или App Store и потърсете месинджъра, за да видите дали има налични актуализации за него.

Ако опцията е активна, просто превъртете страницата с разговори до края и намерете секцията „Блокирани чатове“. След това можете да регистрирате парола или биометрия. Така че докоснете и задръжте разговор, за да го изпратите на страницата за блокирани чатове. Никой няма да има достъп.

Още от категорията

Напиши коментар:

Въведете коментар
Име

Хидробоб прическа – завръщането на мократа коса

Хидробоб прическата е отново на мода! Боб прическата е била доста голяма тенденция през по-голямата част от миналия век. Този подход за подстригана и...